Бял веган шоколадов тарт с бели плодове- White Chocolate Tart with White Berries and Cherries-vegan
Бял веган шоколадов тарт с бели плодове
време за подготовка: 15 минути
време за готвене: 15 минути
допълнително време: 2 часа
общо време: 2 часа 20 минути
порции: 8-10
Съставки
кора
170 г овесени ядки без глутен
100 г бадемово брашно
60 г кокосово масло
40 мл кленов сироп
пълнеж
250 г кашу накиснато
200 мл кокосова сметана (твърдата част от охладена консерва)
120 г бял веган шоколад, разтопен
20 г кленов сироп ( може и да пропуснете или да замените със стевия)
50 г малини
украса
жълти малини, бял касис, бели череши, цветчета бъз, бял веган шоколад, филирани бадеми
Инструкции
1. Намажете с мазнина 20 см-ова форма за тарт с подвижно дъно. В блендер комбинирайте овесените ядки, бадемовото брашно и смелете фино. Поставете сместа в купа, добавете косовото масло и кленовия сироп. Разбъркайте с лъжица до получаването на еднородна влажна смес, която прилича на мокър пясък. Притиснете плътно сместа към дъното и стените на подготвената форма за тарт. Поставете във фризера да стегне, докато приготвяте пълнежа.*
2. Изплакнете кашуто няколо пъти с гореща вода. Поставете го в блендера заедно с кокосовата сметана, разтопения бял шоколад, кленовия сироп (ако слагате) и блендирайте до гладкост. Ако използвате спирална форма, изсипете от шоколадовата смес във формата и поставете във фризер да стегне. Добавете малините в кухненския робот при останалата смес от бял шоколад, продължете с обработката, докато се комбинират и сместа е копринено гладка.
3. Изсипете малиновия пълнеж в кората. Поставете тартата във фризера, за да стегне. около 2 часа. Извадете белия шоколад от формата и го поставете в средата върху малиновия бял шоколад. Отгоре украсете с пресни плодове.
Тартът е най-добре да се сервира направо от хладилника. Стои стабилен до 25 градуса, но при 30 + жега навън ще бъде мек, ако го държите прекалено дълго. Аз го разбрах по време на снимките. Предполагам, че може да си представите какво ще се случи с шоколад след 20 минути престой при 30-32 градуса. На снимката по-долу се вижда.
Студен или топъл, удоволствието оот топящата се в устата копринена и нежна текстура ще ви очарова със сигурнст.
* Ако обичате хрупкавите корички, може да опечете основата на тарта на 180 С за 15 минути или докато краищата се отделят от стените на тавичката и добият златист цвят.
Коментари
Публикуване на коментар