Тънка пица от червена леща

 




У дома сме любители на тънките пици. Дори когато приготвях с тесто с мая, блатът винаги е бил много, много тънък, а плънката богата, като тази Маргарита например. Любими и често приготвяни са и тези Мини патладжанени пици . Понякога приготвям пица и с хляб Лаваш, като тази Зелена пица. Приготвяла съм и с блат от карфиол, но не съм публикувала. Сред вегетарианските и вегански среди е много популярна пица от червена леща. Ето го и моят вариант. Използвам възможността, която имам от Bosch с предоставеният ми високоскоростен блендер    БлендерVita Boost 1600W MMBH6P6B за да приготвя бързо и лесно блата за лещената ми пица с био червена леща БиоКласа

Бързам към бързата рецепта за супер тънката пица от червена леща. Ще ви покажа и два от любимите ни варианти за плънка.

Продукти:


* 200 г червена леща БиоКласа

* 120 мл вода

* 1 ч.л. сушен риган

* 1 ч.л. морска сол


Начин на приготвяне:


1. Накиснете лещата  за 4 часа най-малко или 6 часа може и  за една нощ. 

2. Прецедете и добре изплакнете.

3. Загрейте фурната на 200 С.

4. Поставете всички съставки за блата във високоскоростен блендер-в моя случай - Vita Boost 1600W 

Използвайте функцията Smoothie. Готово! Това е тестото за нашите пици. 

5. В две или три тавички покрити с хартия за печене, леко намазана с олио,  разпределете тестото на слой около 5-6 мм , но не повече от 1 см.

6. Печете около 10 минути, докато тестото се засуши. Внимавайте да не стане прекалено хрупкаво.

7. Извадете от фурната и завършете пицата по един от двата начина или по ваш любим.

Първи вариант:

Доматена с моцарела, чери и босилек

* доматен сос

* моцарела ( веган)

* сушен риган

* чери домати

* пресен босилек


Намажете блата с доматен сос. 

Наредете парчета моцарела ( веган ), чери домати. 

Поръсете с риган и запечете докато доматите омекнат и моцарелата се стопи и започне да се образува коричка. 

Поръсете с босилек и сервирайте веднага.

Втори вариант:

Бяла пица с артишок и невен

* 150 г прясно сирене от кашу с риган

* 140 г артишок в зехтин

* цветчета невен

* конопено семе Dragoon Superfoods

* нигела

* черен пипер

* 1/2 авокадо- нарязано на кубчета



Намажете  опечения блат със сиренето от кашу. 

Наредете парчетата артишок.

Поръсете с конопено семе, черен пипер и нигела.

Запечете за 5-7 минути, докато сиренето се позлати. Извадете от фурната.

Украсете с цветчетата невен, още конопено семе, кубчетата авокадо и сервирайте веднага.

Ако тази публикация ви е харесала, ще се радвам да я споделите с приятели, на които би допаднала. Вие кой вариант бихте избрали, ако двете пици са пред вас?


Гласуването започна. Ако рецептата ви харесва, ще се радвам да ме подкрепите с вашия глас тук: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=5136951282997005&id=1056000954425412

Последвайте ме в Instagram и Facebook за още кулинарни идеи и вдъхновение! 


Коментари

  1. И двата варианта на плънки харесвам, но тази с цветята ме изкуши в момента:). Блат от леща не съм опитвала, но ще трябва. Поздрави, вълшебнице!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кате, опитай!Ние по принцип обичаме ултра тънки пици. Харесахме я тази, защото е с по- малко въглехидрати.Радвам се, че се отби тук!

      Изтриване
  2. Bedankt voor het recept van deze originele en ongetwijfeld heerlijke pizza's.
    Vriendelijke groeten.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Какво сте гледали в последните 7 дни