четвъртък, 7 юли 2016 г.

Патладжанени мини пици - Eggplant mini pizzas



Имаше период от време, когато у дома често приготвях пица. Една от любимите ни е "Маргарита" . Може да прочете за нея и да видите как я приготвям тук.  Както добре знаем пицата традиционно се приготвя с тесто. Не отнема  много време, поне тестото, което аз пригогвям. Но ако някой у дома не яде никакви теста, от никакви брашна или просто искате разнообразие, обичате патладжан, тази рецепта ще ви хареса много. Подходяща е за летния сезон, когато много хора броят калории, но не искат да се лишават от вкусна храна. Вкусът на тези патладжанени пици е като на Маргарита, липсва само тестената част. Патладжанените филийки не са пържени, а печени под грила във фурната, може и на грил тиган, леко напръскани с олио. На опаковката на моя пулверизатор  пише, че всяко впръскване е 2 калории :) . Може и съвсем тънко да намажете. 


 


Продукти:

* патладжани
* доматен сос, приготвен с чесън и малко лук
* пармезан
* моцарела
* чери домати
* свеж босилек
* малко олио



Приготвяне:

1. Патладжаните се нарязват на филии с дебелина около 0,5 до 1 см. Поставят се в тава, покрита с хартия, без да се застъпват. Грилът се загрява. Филийките патладжан се напръскват с олио. Запичат се от двете страни. Изпечените филийки се поставят в чиния и в същата тава се изпичат останалите нарязани патладжани.

2. След изпичането на цялото количество патладжанени филии започваме да изпичаме  пиците.  Това става бързо, непосредствено преди сервирането им.  Намазват се с доматения сос. Поръсват се с настърган пармезан.


3. Поставят се филийки моцарела и чери домати.




4. Поставят се под грила във фурната и се запичат за около 10 минути.


И следващата тавичка...




5. Сервират се с листа пресен босилек.

.... и свежа салата от хрупкава тученица.




24 коментара:

  1. yummy! I love this. This eggplant mini pizza seems delicious, I must try it.

    http://modaodaradosti.blogspot.com/

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Really very tasty! Try it! I'll be glad you like! Thank you, Ivana!

      Изтриване
  2. Wow! This looks so incredibly good. I love eggplant...but I never thought of making it into a pizza. Thanks for sharing <3 I'll definitely have to make this soon.

    xo Azu

    www.raven-locks.blogspot.com

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Really very tasty! Try it! Thank you dear Azu!

      Изтриване
  3. OMG so delicious :D I really tray this recipe :D

    NEW OUTFIT POST | Overall Distressed Jeans
    ×Pieces Of Me, Blog
    ×@mgouveiaa, instagram
    ×Facebook Official Page

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Try it! You will be fascinated! I'll be glad you like!
      Thanks Miguel!

      Изтриване
  4. Красота, вкус, приказка! Лятно, свежо и красиво! Прекрасно лято, Бети!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И на теб, Кате! Сърдечни поздрави!

      Изтриване
  5. Много ми хареса този патладжан, Бети! Благодаря ти за хубавите снимки и рецептата!
    Поздрави! (:

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Лили! Радвам се, че ти харесват! Хубаво лято!

      Изтриване
  6. Una pinta muy buena. Me gustan todos los ingredientes que has utilizado, seguro que está exquisita.
    Besos

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Oh yes, very delicious Rosss! Thank you dear friend!

      Изтриване
  7. Бети,
    чудесни мини - патладжанени пици.Идеално лятно предложение, много свежо и красиво.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. БЛагодаря, Ели! Радвам се, че ти харесват!

      Изтриване
  8. А какво става с горчивия сок на патладжаните?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Нищо :) Отдавна не съм попадала на горчиви патладжани-ако са добре узрели. Ако сте свикнали да ги накисвате предварително във вода, може да се процедира и по този начин. Предварително накисване, отцеждане и подсушаване с кухненска хартия преди печенето под грила в печката или поставянето им на грила.

      Изтриване
  9. Патладжанът не е от най-красивите храни на света. Не мога да разбера, как от един прост неугледен патладжан можеш да направиш такава красота!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хе-хе, какво му е? Тъмно лилав, гладък и тоооолкова вкусен! Усмихна ме, Йоли! Благодаря ти!

      Изтриване
  10. Непременно ще опитам този вариант! Много вкусно изглежда и лятно :)

    ОтговорИзтриване
  11. Алби, благодаря ти! Ще се радвам да опиташ, няма да се разочароваш!

    ОтговорИзтриване
  12. С нетърпение очаквам моите патладжани да пораснат, ще ги приготвя и в този вариант.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ани, ще останеш очарована! Ние хапваме поне 2 пъти седмично от тях. Чудесно е, че имаш градина и отглеждаш и патладжани. Аз не съм сяла тази година.

      Изтриване