Лесна домашна ягодова лимонада с мента за 5 минути( без захар) - Easy 5 minutes Homemade Strawberry Mint Lemonade ( without sugar)

 


Тази лимонада е хидратиращ и вкусен начин за утоляване на жаждата  в топлите дни. Има безброй варианти навярно за ягодова лимонада, някои изискват сироп от ягоди, сироп от мента, дълъг престой, специално намачкване на плодовете и листата и всичко това звучи като отлагане във времето на вкусната глътка свежест. Днес споделям как приготвям у дома тази любима лимонада за няма и 5 минути. Без специални съставки- трябват ни само ягоди, лимонов сок, мента и вода. Подслаждам със стевия. Вкусът не се променя и винаги когато мога намалявам, заменям или изключвам калориите на източниците на сладост, пък били те и напълно естествени и непреработени. 

Приготвяте ли ягодова лимонада? Ще ми бъде интересно да науча как я правите вие у дома? Споделете в коментар. 

Съставките за лимонада са семпли. Колкото по-свежи, ароматни и вкусни са -толкова по-свежа и аромтна лимонада ще приготвим.

Ягоди- избирайте плодове с наситен вкус и аромат. Сега са в сезон, но в по-късното лято може да се използват замразени плодове.

Лимонов сок- прясно изтискан е за предпочитане. Ясно е по какви причини. Може да замените с пресен сок от лайм

Мента- прясно откъсната мента от градината е най-добрият вариант. Аз си набирам от село една голяяяма връзка, измивам я и я държа в хладилника в кутия. Запазва се идеално дори седмица. Струва си да си засадите някъде и да имате винаги свежа подръка. Имам дори и на терасата си за спешни случаи. Лятото е сезонът, в който изпозвам мента най-често - за лимонади, салати, супи, води.


Лесна рецепта за домашна лимонада с пресни ягоди и мента за 5 минути

 за две лимонади

 

Съставки:

1 чаша пресни ягоди 

80-100 мл пресен лимонов сок или на вкус

4 стръка мента ( 10-12 см) - само листата

1 1/2 чаши студена вода

течна стевия на вкус

лед по желание

допълнително стръкове мента за сервиране

*** Използвайте студени продукти- вода и ягоди и може да се насладите веднага.

Инструкции :

1. Поставете ягодите, лимоновия сок, ментовите листа, водата в блендер и блендирайте гладко. 

2. Прецедете, ако желаете, но ако сте използвали мощен блендер не е необходимо, дори ако искате да пиете със сламка. Добавете стевия на вкус, леко разбъркайте. 

3. Сервирайте с лед или без и стръкче мента в чашата.

4. Може да приготвите по-голямо количество ягодова лимонада и да съхранявате в хладилника до ден - два. Разбъркайте преди да сипете в чашите.



Подсещам ви, ако направите тази лимонада, да споделите впечатленията си тук в коментар или в Инстаграм, като ме тагнете с @vkusnosbety. Разглеждането на вашите снимки винаги прави денят ми по-хубав и ми носи голяма радост!


Коментари

Публикуване на коментар

Какво сте гледали в последните 7 дни