Руло Павлова с фъстъчен крем
Руло Павлова с фъстъчен крем
Време за подготовка: 15 минути
Време за готвене: 15 минути
Време за изчакване: 2 часа
Общо време: 2 часа 30 минути
Съставки
За меренга
160 г белтъци или 4 белтъка
210 г супер фина захар или пудра
1 ч.л. царевично нишесте
1 ч.л. оцет
1 ч.л. олио за тавата
1 ч. л. пудра захар за покриване на хартия за печене
За пълнежа
500 мл сметана
250 мл маскарпоне
150 г фъстъчено масло
2 с.л пудра захар/пудра захар
Украса
печени осолени фъстъци
20-30 г шоколад- по желание
част от пълнежа
малдонска сол
Инструкции
1. Предварително загрейте фурната до 160 C . С помощта на четка или хартиена кърпа леко намаслете тава за печене, след това постелете с хартия за печене и я загладете до краищата. Това се прави за да прилепне добре листа за печене.
2. С помощта на миксер или бъркалки разбийте белтъците на средна пяна, докато получите меки върхове. Започнете бавно да добавяте по 2-3 лъжици наведнъж захарта, след това разбийте на висока степен за 8-10 минути, докато стане лъскава и гладка. В този момент захарта не би трябвало да се усеща в текстурата на тестото. Ако обърнете купата, сместа не трябва да помръдва.
3. Добавете царевично брашно и оцета и разбъркайте на ниска степен, докато се смесят за около 30-40 секунди.
4. Разстелете сместа върху покритата с хартия тава за печене, оставяйки празнина от 2 см от всички страни. Печете 14-15 минути или докато видите, че започва да покафенява. Отгоре трябва да е с хрупкава коричка при почукване, а вътрешността да се усеща мека. Според вашата фурна може да се наложи да печете различно време.
5. През това време пригответе друга хартия за печене със същата големина на тавата и наръсете леко с пудра захар. Около 1 ч.л. захар, поръсете със сито за равномерно разпределяне.
6. Извадете белтъчния блат от фурната и обърнете върху напудрената хартия за печене. Внимателно отлепете и отстранете оригиналната хартия за печене и оставете блата да изстине напълно (около половин час).
7. Междувременно разбийте сметаната, фъстъченото масло, маскарпонето и пудрата захар на висока степен до гъста и пухкава смес (около 1-2 минути). Не разбивайте прекалено дълго, само да се обединят и станат пухкави. Запазете около 1/3 чаша за отгоре. Намажете останалия крем върху основата на блата.
8. С помощта на хартията започнете да сгъвате блата нагоре и напред от вас. Можете да навиете дългия ръб за по-дълго руло или да навиете късия ръб за по-високо, но по-късо руло. След като се навие на руло, оставете с ръба отдолу, покрийте рулото с хартия за печене, след което го завийте с кърпа и оставете в хладилника да стегне за минимум 2-3 часа. Може да го оставите за цяла нощ.
9. Стопете шоколада на водна баня.
10. Преди поднасяне, разопаковайте от хартията и поставете върху чиния за сервиране. Отрежете от двата края около 2-3 см . Отгоре намажете с шпатула със запазения крем. Поръсете с печени фъстъци. Поръсете с разтопен шоколад. Накрая поръсете с малко кристали малдонска сол.
Споделете с мен, ако го приготвите. Ще се радвам да го видя.
Споделете в Instagram, като ме маркирате с @vkusnosbety и използвайте #vkusnosbety hashtag (хаштаг) Голяма радост ми носи да виждам вашите снимки и винаги споделям в Stories вашите постове.
Супер звучи това!
ОтговорИзтриванеМного ти благодаря, Веси!
Изтриване