Руло Павлова с фъстъчен крем




Ново вкусно руло Павлова споделям днес тук. Прекрасно е за десерт през почивните дни и да впечатлите гостите си без много усилия. След приготвянето на руло Павлова с горски плодове, вече е въпрос само на вкусови съчетания приготвянето на следващо такова руло. Скоро пекох целувки и ги слепих с фъстъчено масло- бяха много вкусни и реших да опитам този вкус в пълнеж на Павлова. Съчетах сметана, маскарпоне и фъстъчено масло в пухкав крем, отгоре поръсих с печени фъстъци, малко разтопен шоколад и люспи морска сол. Представяте ли си вкуса? 

Ако все още имате колебания и се страхувате да опитате-вижте видеото и ще се убедите колко лесно се приготвя.


 Руло Павлова с фъстъчен крем

Време за подготовка: 15 минути

Време за готвене: 15 минути

Време за изчакване: 2 часа

Общо време: 2 часа 30 минути


Съставки

За меренга 

160 г белтъци или 4 белтъка

210 г супер фина захар или пудра

1 ч.л. царевично нишесте 

1 ч.л. оцет

1 ч.л. олио за тавата

1 ч. л. пудра захар за покриване на хартия за печене

За пълнежа

500 мл  сметана

250 мл маскарпоне

150 г фъстъчено масло

2 с.л пудра захар/пудра захар

Украса

печени осолени фъстъци

20-30 г шоколад- по желание

част от пълнежа

малдонска сол


Инструкции

1. Предварително загрейте фурната до 160 C . С помощта на четка или хартиена кърпа леко намаслете тава за печене, след това постелете с хартия за печене и я загладете до краищата. Това се прави за да прилепне добре листа за печене.

2. С помощта на миксер или бъркалки разбийте белтъците на средна пяна, докато получите меки върхове. Започнете бавно да добавяте по 2-3 лъжици наведнъж захарта, след това разбийте на висока степен за 8-10 минути, докато стане лъскава и гладка. В този момент захарта не би трябвало да се усеща в текстурата на тестото. Ако обърнете купата, сместа не трябва да помръдва.

3. Добавете царевично брашно и оцета и разбъркайте на ниска степен, докато се смесят за около 30-40 секунди.

4. Разстелете сместа  върху покритата с хартия тава за печене, оставяйки празнина от 2 см  от всички страни. Печете 14-15 минути или докато видите, че започва да покафенява. Отгоре трябва да е с хрупкава коричка при почукване, а вътрешността да се усеща мека. Според вашата фурна може да се наложи да печете различно време.

5. През това време пригответе друга хартия за печене със същата големина на тавата и наръсете леко с пудра захар. Около 1 ч.л. захар, поръсете със сито за равномерно разпределяне.

6. Извадете белтъчния блат от фурната и обърнете върху напудрената хартия за печене. Внимателно отлепете и отстранете оригиналната хартия за печене и оставете блата да изстине напълно (около половин час).

7. Междувременно разбийте  сметаната, фъстъченото масло, маскарпонето и пудрата захар на висока степен до гъста и пухкава смес (около 1-2 минути). Не разбивайте прекалено дълго, само да се обединят и станат пухкави. Запазете около 1/3 чаша  за отгоре. Намажете останалия крем върху основата на блата. 

8. С помощта на хартията започнете да сгъвате блата нагоре и напред от вас. Можете да навиете дългия ръб за по-дълго руло или да навиете късия ръб за по-високо, но по-късо руло. След като се навие на руло, оставете с ръба отдолу, покрийте рулото с хартия за печене, след което го завийте с кърпа и оставете в хладилника да стегне за минимум 2-3 часа. Може да го оставите за цяла нощ.

9. Стопете шоколада на водна баня. 

10. Преди поднасяне, разопаковайте от хартията и поставете върху чиния за сервиране. Отрежете от двата края около 2-3 см . Отгоре намажете с шпатула  със запазения крем. Поръсете с печени фъстъци. Поръсете с разтопен шоколад. Накрая поръсете с малко кристали малдонска сол. 

Споделете с мен, ако го приготвите. Ще се радвам да го видя. 

Споделете в Instagram, като ме маркирате с @vkusnosbety и използвайте #vkusnosbety hashtag (хаштаг)  Голяма радост ми носи да виждам вашите снимки и винаги споделям в Stories вашите постове. 

Коментари

Публикуване на коментар

Какво сте гледали в последните 7 дни