Леща Белуга с таханов дресинг с ферментирало цвекло
Леща Белуга, чери домати и спанак
Червена палачинка, пълнена с черна леща Белуга - Red Beet Pancake stuffed with Beluga Lentil Salad
И тъй като много обичаме у дома леща в блога има много и разнообразни рецепти. Достатъчно е да напишете в търсачката с лупичката горе леща и ще ви излязат всички рецепти с леща. Сега ви ви давам линк за да се потопите в света на лещата
Леща Белуга с таханов дресинг с ферментирало цвекло
Съставки
1 чаша варена черна леща Белуга *
ферментирало цвекло около чаша и половина **
100-150 г сусамов тахан
2 с.л. пресен лимонов сок
1 ч.л. пчелен мед
прясно смлян черен пипер
3 - 4 супени лъжици саламура от цвеклото
2 поширани яйца
шепа смесени малки листа за салата
зърна от ½ нар
зехтин екстравърджин за сервиране
Инструкции
1. Поставете цвеклото, тахана, лимоновия сок, саламурата от цвекло в кухненския робот. Блендирайте до гладкост, може да се наложи да добавите още саламура или вода, докато се постигне желаната консистенция.
2. За да сервирате, намажете дъното на 2 купички или чинии с дресинга от цвекло и тахан. Добавете ½ чаша варена черна леща, разпределете листните зеленчуци. Добавете по 1 поширано яйце на порция. Поръсете равномерно зехтин отгоре. Подправете яйцето и зеленчуците с допълнително и черен пипер, ако желаете.
* Предпочитам тази леща в подобни ястия, или салати, защото зрънцата остават цели и се отделят лесно едно от друго.
** Ферментиралото цвекло съм приготвила по тази рецепта със саламура от 40 г сол на 1 литър вода. За да ферментира по-бързо съм нарязала на кубчета.
Споделете в Instagram, като ме маркирате с @vkusnosbety и използвайте #vkusnosbety hashtag (хаштаг) Голяма радост ми носи да виждам вашите снимки и винаги споделям в Stories вашите постове.
Коментари
Публикуване на коментар