Нахутени палачинки


Любителите на фалафел ще се зарадват на тази идея. Палачинките са приготвени от смес за фалафел, но са по-хрупкави защото са под формата на малки палачинки. Повърхността от двете страни става хрупкава, а сърцевината е мека. Поднесох ги с ферментирали зеленчуци, прясна рукола и таханов сос. 

Може да ви харесат и тези рецепти:

Фалафели с кашу таханов сос - без глутен, веган 

Морковени фалафели


Нахутени палачинки

Порции: около 30 малки палачинки

Време за подготовка: 20 минути

Време за готвене: 20 минути

Общо време: 40 минути


Съставки

Палачинки

120 г брашно от нахут

250 г вода

2 супени лъжици зехтин екстра върджин, плюс допълнително за пържене в тиган

400 г сварен нахут, отцеден и изплакнат

1 глава лук, нарязана

1 голяма връзка магданоз, грубо нарязан

1 зелена люта чушка, по желание

1 ч. л. смлян кимион

сол и черен пипер 

2 ч. л. бакпулвер

Таханов сос

135 г  тахан

2-3 скилидки чесън, счукани или смлени

1 лимон, изцеден

½ чаена лъжичка сол

За сервиране

листа от рукола

ферментирали зеленчуци

резенчета лимон

Инструкции

1.Разбъркайте в голяма купа брашното от нахут, 2 с.л. зехтин и 250 мл  вода и оставете настрана за 10 минути.

2. Поставете останалите съставки в малък кухненски робот и смелете . Прехвърлете в купата при тестото от нахут и разбъркайте до гъста смес.

3. Загрейте около 5 мм зехтин в голям тиган с незалепващо покритие на средно висока температура. На партиди, изпържете палачинките, като сипвате с малък черпак или лъжица за сладолед от тестото. Аз сипвах количество около 1 с.л. Пържете за няколко минути от всяка страна или докато станат златисти и изпечени.

4. За соса, смесете съставките, добавете около 100-120 мл вода - сосът трябва да е с разливаща се консистенция.

5. Сервирайте палачинките с рукола, таханов сос, ферментирали зеленчуци и резенчета лимон.


Споделете в Instagram, като ме маркирате с @vkusnosbety и използвайте #vkusnosbety hashtag (хаштаг)  Голяма радост ми носи да виждам вашите снимки и винаги споделям в Stories вашите постове. 

Коментари

Какво сте гледали в последните 7 дни