Нахутени палачинки
Любителите на фалафел ще се зарадват на тази идея. Палачинките са приготвени от смес за фалафел, но са по-хрупкави защото са под формата на малки палачинки. Повърхността от двете страни става хрупкава, а сърцевината е мека. Поднесох ги с ферментирали зеленчуци, прясна рукола и таханов сос.
Може да ви харесат и тези рецепти:
Фалафели с кашу таханов сос - без глутен, веган
Нахутени палачинки
Порции: около 30 малки палачинки
Време за подготовка: 20 минути
Време за готвене: 20 минути
Общо време: 40 минути
Съставки
Палачинки
120 г брашно от нахут
250 г вода
2 супени лъжици зехтин екстра върджин, плюс допълнително за пържене в тиган
400 г сварен нахут, отцеден и изплакнат
1 глава лук, нарязана
1 голяма връзка магданоз, грубо нарязан
1 зелена люта чушка, по желание
1 ч. л. смлян кимион
сол и черен пипер
2 ч. л. бакпулвер
Таханов сос
135 г тахан
2-3 скилидки чесън, счукани или смлени
1 лимон, изцеден
½ чаена лъжичка сол
За сервиране
листа от рукола
резенчета лимон
Инструкции
1.Разбъркайте в голяма купа брашното от нахут, 2 с.л. зехтин и 250 мл вода и оставете настрана за 10 минути.
2. Поставете останалите съставки в малък кухненски робот и смелете . Прехвърлете в купата при тестото от нахут и разбъркайте до гъста смес.
3. Загрейте около 5 мм зехтин в голям тиган с незалепващо покритие на средно висока температура. На партиди, изпържете палачинките, като сипвате с малък черпак или лъжица за сладолед от тестото. Аз сипвах количество около 1 с.л. Пържете за няколко минути от всяка страна или докато станат златисти и изпечени.
4. За соса, смесете съставките, добавете около 100-120 мл вода - сосът трябва да е с разливаща се консистенция.
5. Сервирайте палачинките с рукола, таханов сос, ферментирали зеленчуци и резенчета лимон.
Споделете в Instagram, като ме маркирате с @vkusnosbety и използвайте #vkusnosbety hashtag (хаштаг) Голяма радост ми носи да виждам вашите снимки и винаги споделям в Stories вашите постове.
Коментари
Публикуване на коментар