Шоколадови бананови мъфини с брашно от ръж и динкел
Шоколадови бананови мъфини с брашно от ръж и динкел
Време за подготовка: 10 минути
Време за готвене: 18 минути
Оборудване
кухненска везна
преса за картофи или вилица
тава за мъфини
силиконова шпатула
лъжица за сладолед
хартиени капсули за мъфини
Съставки:
125 г динкел брашно
70 г ръжено брашно
35 г какао на прах по холандски процес
1 чаена лъжичка бакпулвер
1/2 чаена лъжичка сода бикарбонат
1/2 чаена лъжичка кошер сол
2 много узрели банана, намачкани
1 голямо яйце, на стайна температура
100 г опакована светлокафява захар
80 мл растително мляко+ 1 ч.л. лимонов сок
80 мл олио
150 г дребни парчета черен шоколад, заделете 2-3 с.л. за топинг
50 г печени нарязани лешници
Инструкции:
1. Загрейте фурната до 180 С. Постелете форма за мъфини с хартиени подложки. Разбъркайте млякото с лимоновия сок.
2. В купа смесете брашното от динкел, ръженото брашно, какаото на прах, бакпулвера, содата и солта.
3. В друга купа намачкайте бананите до гладкост, добавете яйцето, олиото, млякото ( разбъркано с лимоновия сок) и кафявата захар. Разбъркайте добре с вилица или телена бъркалка. Добавете към сухите съставки, разбъркайте само докато се смесят и останат само няколко ивици сухо брашно. Разбъркайте шоколадовите парченца и лешници (заделете малко за топинг).
4. С лъжица за сладолед разпределете сместа във формите. Напълнете около 3/4 от обема на всяка хартиена капсула.
5. Поставете няколко парченца шоколад и лешници върху всеки мъфин.
6. Печете за 16 до 18 минути или докато върховете се надуят и клечка за зъби, поставена в средата, излезе почти чиста. Оставете да се охлади за 15 минути преди сервиране. Съхранявайте остатъците в херметически затворен контейнер до 3 дни.
Направихте ли тази рецепта?
Кажете ми какво мислите!
Оставете коментар по-долу или споделете снимка и ме тагнете в Instagram с хаштаг #vkusnosbety и ме споменете за да видя с @vkusnosbety
Коментари
Публикуване на коментар