Бананов мек сладолед само с 1 съставка




Този бананов сладолед е направен само от една съставка и е толкова лесен за приготвяне! Един от чудесните начини, а и най-бърз за оползотворяване на презрели банани. Замразявате ги нарязани на парченца и когато ви се прииска нещо ледено и освежаващо изваждате, блендирате, както са замразени и имате сладоледено лакомство. Може да влагате и в смутита за сгъстяване и естествена сладост. Тук може да видите всички рецепти, в които използвам банани.  Използвайте узрели банани с кафяви петна, оттук ще дойде сладостта. Колкото по-зрял е бананът, толкова по-сладък става този сладолед или nice cream. Освен това колкото по-зрял е бананът, толкова вкусът и ароматът са  по-интензивни. С добавянето на различни съставки може да приготвите сладолед с различни нюанси на вкуса- какао, канела, ванилия, малини, ягоди, касис, вишни...каквото имате у дома или във фризера. Аз добавих малко цейлонска канела към моята купа днес. 

Продукти:

банани - много добре узрели, пресни или замразени

канела на вкус - ако искате

поръски по желание- чиа, тахан, ядки, пуканки от амарант или киноа, цветя, кокосови стърготини, дребни плодчета, овесени ядки, настърган шоколад-всичко, което обичате и смятате за подходящо.

Начини на приготвяне:

1. Ако са предварително замразени на парченца, блендирайте във високоскоростен блендер. Получавате сладолед с мека текстура като в купата, която съм снимала. Ако желаете да оформяте топки поставете в кутия с капак и замразете за 2 часа.

2. Ако бананите са пресни, нарежете на парченца и поставете на един слой във фризера за да замръзнат и процедирайте по точка 1.

3. Ако имате машина за сладолед с компресор не е необходимо предварително да замразявате  бананите(всъщност не е необходимо който и да е продукт да бъде замразен, за да приготвите сладолед) Необходимо е само да блендирате или пасирате бананите и да поставите в машината за 30-40 минути. Тя ще свърши работата. Ще извадите гладък мек сладолед като този в купата. 

Поръсете с избраните гарнитури.

Рецепти с презрели банани:

Шоколадов безглутенов кекс с фъдж глазура  -рецепта с видео

Шоколадов сладолед за възрастни с банани - рецепта с видео

Розов сладолед Тропик - рецепта с видео

Смути Банофи пай

Суров бананов тарт с шоколадови пеперуди

Смути с елда, лешници и рожков

Веган овесени бисквити с банан и шоколад

Бананови безглутенови мъфини с шоколад- веган

Бананови мъфини с хрупкав орехов топинг и ромова поливка


 

Коментари

Какво сте гледали в последните 7 дни