Веган яйчен ликьор сладолед - Vegan Eggnog Ice Cream
Това е супер богат, кремообразен сладолед, подходящ за зимния сезон. Сгряващата пикантност на индийското орехче прави този сладолед истинската прилика с яйчен ликьор.
Eng below
Веган яйчен сладолед
Подготовка: 5 минути
Време за готвене: 35-40 минути
Допълнително време: 2 часа замразяване
Общо време: 2 часа 45 минути
Порции: 2 чаши
Съставки:
150 г накиснати кашу
1 узрял банан
1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
щипка морска сол
1/4 чаша кленов сироп
1/2 чаена лъжичка прясно настъргано индийско орехче или на вкус
1/4 чаена лъжичка смляна канела или на вкус
Инструкции:
1. Поставете всички съставки в блендер и пасирайте до гладкост.
2. Включете машината за сладолед, изсипете сместа в купата на фризера през чучура за съставките и оставете да се смеси, докато се сгъсти, около 35 минути.
3. Обърнете мекия сладолед в контейнер, покрийте с найлоново фолио и поставете във фризера, за да стегне, това ще отнеме минимум 2 часа или цяла нощ.
4. Оставете за 10 минути преди сервиране, за да омекне леко и да е удобен за загребване. Наслади се!
Ще се радвам, ако го приготвите, да ми го покажете в Инстаграм, като ме споменете с @vkusnosbety за да го видя или във Fb
Vegan Eggnog Ice Cream
It’s super rich, creamy, decadent ice cream. The warming spiciness of nutmeg makes this ice cream a real egnog experience.
Prep: 5 minutes
Cook time: 35-40 minsutes
Additional time: 2 hours of freezing
Total time: 2 hr 45 mins
Serves: 2 cup
Ingredients:
Ingredients:
150 g soaked cashews
1 ripe banana
1 teaspoon vanilla bean extract
pinch of sea salt
1/4 cup maple syrup
1/2 teaspoon freshly grated nutmeg, or to taste
1/4 teaspoon ground cinnamon, or to taste
Instructions:
1. Put all the ingredients in a blender and blend until smooth.
2. Turn ice cream machine on, pour mixture into the freezer bowl through ingredient spout and let mix until thickened, about 35 minutes.
3. Turn the soft ice cream into a container, cover with plastic wrap, and put in the freezer to firm up, this will take a minimum of 2 hours, or overnight.
4. Set out for 10 minutes before serving to soften. Enjoy!
Коментари
Публикуване на коментар