Веган яйчен ликьор сладолед - Vegan Eggnog Ice Cream

 




Сега, ако не му е времето на този сладолед, не знам кога е! В това мързеливо време между Коледа и Нова година, когато дори и до магазина не ни се ходи. Приготвянето е бързо и супер лесно. Продуктите също са достъпни и вероятно ги имате у дома. 


Това е супер богат, кремообразен сладолед, подходящ за зимния сезон. Сгряващата пикантност на индийското орехче прави този сладолед истинската прилика с яйчен ликьор.

Eng below

Веган яйчен сладолед


Подготовка: 5 минути

Време за готвене: 35-40 минути

Допълнително време: 2 часа замразяване

Общо време: 2 часа 45 минути

Порции: 2 чаши


Съставки:

150 г накиснати кашу

1 узрял банан

1 чаена лъжичка екстракт от ванилия

щипка морска сол

1/4 чаша кленов сироп

1/2 чаена лъжичка прясно настъргано индийско орехче или на вкус

1/4 чаена лъжичка смляна канела или на вкус


Инструкции:

1. Поставете всички съставки в блендер и пасирайте до гладкост.

2. Включете машината за сладолед, изсипете сместа в купата на фризера през чучура за съставките и оставете да се смеси, докато се сгъсти, около 35 минути.

3. Обърнете мекия сладолед в контейнер, покрийте с найлоново фолио и поставете във фризера, за да стегне, това ще отнеме минимум 2 часа или цяла нощ.

4. Оставете за 10 минути преди сервиране, за да омекне леко и да е удобен за загребване.  Наслади се!


Ще се радвам, ако го приготвите, да ми го покажете в Инстаграм, като ме споменете с @vkusnosbety за да го видя или във Fb

Vegan Eggnog Ice Cream

It’s super rich, creamy, decadent ice cream. The warming spiciness of nutmeg makes this ice cream a real egnog experience.


Prep: 5 minutes

Cook time: 35-40 minsutes

Additional time: 2  hours of freezing

Total time: 2 hr 45 mins

Serves: 2 cup 


Ingredients:

Ingredients:

150 g soaked cashews

1 ripe banana

1 teaspoon vanilla bean extract

pinch of sea salt

1/4 cup  maple syrup

1/2 teaspoon freshly grated nutmeg, or to taste

1/4 teaspoon ground cinnamon, or to taste


Instructions:

1. Put all the ingredients in a blender and blend until smooth.

2. Turn ice cream machine on, pour mixture into the freezer bowl through ingredient spout and let mix until thickened, about 35 minutes. 

3. Turn the soft ice cream into a container, cover with plastic wrap, and put in the freezer to firm up, this will take a minimum of 2 hours, or overnight.

4. Set out for 10 minutes before serving to soften.  Enjoy!

Коментари

Какво сте гледали в последните 7 дни