Сусамови мечета-безтлутенови - Sesame bears - gluten-free
Сусамови мечета-безглутенови
Около 17-18 бисквитки
Съставки:
75 г светла тръстикова захар
75 г кокосова захар
120 г сусамов тахан
100 г меко масло
1 яйце
½ ч.л. екстракт от ванилия
1 ч.л. канела
250 г брашно от елда
½ ч.л. сода за хляб
1 ч. л. бакпулвер
сусам за овалване- по желание
Инструкции
1. Загрейте фурната на 180 градуса.
2. Смесете добре в купа бялата захар, кафявата захар, маслото, тахана, екстракта от ванилия и яйцето. Използвайте миксер.
3. Добавете брашното, канелата, содата и бакпулвера и разбъркайте за кратко.
4. Оформете топчета, оваляйте в сусам, ако искате и наредете на 3-4 см едно от друго в тава, покрита с хартия за печене.
Ако искате бисквити във формата на мечета - пригответе топка с тегло 30 грама за главата и 2 топки с тегло 4 грама за ушите. Не ги сплесквайте. При печенето ще се разпространят равномерно.
5. Сложете във фурната и печете 10-12 минути.
6. Охладете за кратко в тавата и с шпатула пренесете върху решетка.
7. След пълното охлаждане украсете с разтопен бял шоколад за муцунките и черен за очички.
Коментари
Публикуване на коментар