Сусамови мечета-безтлутенови - Sesame bears - gluten-free




Ето ме и мен в Коледната тема. В приготвянето на тези биствитки може да включите децата си. Те са безглутенови, използвала съм елдено брашно, може да използвате безглутеново брашно по ваш избор. Приготвянето им изключително лесно. Използва се една купа, в която се разбъркват всички продукти в определене ред. Препоръчвам миксер за още по-голямо удобство. Оформят се топчета и се пекат. Ако искате мечета пак се оформят топчета. Вижте продуктите и указанията. Приятно печене!



Сусамови мечета-безглутенови

Около 17-18  бисквитки


Съставки:

75 г светла тръстикова захар

75 г кокосова захар

120 г сусамов тахан

100 г меко масло

1 яйце

½ ч.л. екстракт от ванилия

1 ч.л. канела

250 г брашно от елда

½ ч.л. сода за хляб 

1 ч. л. бакпулвер

сусам за овалване- по желание

Инструкции

1. Загрейте фурната на 180 градуса.

2. Смесете добре в купа бялата захар, кафявата захар, маслото, тахана, екстракта от ванилия и яйцето. Използвайте миксер. 

3. Добавете брашното, канелата, содата и бакпулвера и разбъркайте за кратко.

4. Оформете топчета, оваляйте в сусам, ако искате и наредете на 3-4 см едно от друго в тава, покрита с хартия за печене.

Ако искате бисквити във формата на мечета - пригответе топка с тегло 30 грама за главата и 2 топки с тегло 4 грама за ушите. Не ги сплесквайте. При печенето ще се разпространят равномерно.

5. Сложете във фурната и печете 10-12 минути.

6. Охладете за кратко в тавата и с шпатула пренесете върху решетка.

7. След пълното охлаждане украсете с разтопен бял шоколад за муцунките и черен за очички.



Коментари

Какво сте гледали в последните 7 дни