Бадемово-портокалови сладки с марципан - без брашно

 






Лесни бадемови сладки, само с 6 продукта, без брашно и са естествено безглутенови. Всички у дома много ги обичаме и са сред любите ни коледни лакомства. Бадемите са звездата тук в две текстури - мека отвътре, обвита в хрупкави бадемови листенца.

Ако ви харесат тези сладки, може би ще искате да опитате и тези

Амарети - Amaretti

Вижте видеото:




Бадемово-портокалови сладки с марципан - без брашно

Излизат около 45-50 броя сладки


съставки

3 броя яйчен белтък около 100-110 г

340 г марципан стайна температура

300 г бадемово брашно

80 г пудра захар

кората от половин портокал

200 г люспести бадеми


за украса

100 г черен шоколад

3 с.л. олио


Инструкции 


1. Накъсайте марципана на малки парчета, това ще улесни смесването с останалите съставки. 

2. Поставете в купа марципана заедно с течния белтък, бадемовото брашно, портокаловата кора и пудрата захар. Разбийте с кухненски робот, блендер или миксер до еднородна смес.

3. С мокра чаена лъжичка загребвайте смес, колкото орех. Сместа е лепкава, такава трябва да бъде. Поставете направо върху бадемовите люспи. 

4. Загрейте фурната на 180 С.

5. Оваляйте в настърганите бадеми и  оформете на топка. 

6. Поставете в тава  застлана с хартия за печене. Печете около 10-12 минути. Трябва да станат приятно златистокафяви. Извадете и оставете да се охладят напълно.

7. По желание потопете основата в разтопен шоколад. 

Разтопете  нарязания шоколад на водна баня и разбъркайте с 3 с.л.  олио. Потопете основата на  охладените топчета в шоколада. Поставете върху хартия за печене и оставете да стегне.

Коментари

  1. Привет, Бети, а откъде може да си купи човек марципан? Мерси.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Моят е от Лидл. Виждала съм в Метро. Приготвяла съм и у дома. ПРАЗНИЧНИ БОНБОНИ ОТ БАДЕМОВ МАРЦИПАН - КОЛЕДЕН КАЛЕНДАР - ДЕН - 8 -МИ
      Ето тук-http://vkusnosbety.blogspot.com/2011/12/8.html

      Изтриване

Публикуване на коментар

Какво сте гледали в последните 7 дни