Бадемово-портокалови сладки с марципан - без брашно
Лесни бадемови сладки, само с 6 продукта, без брашно и са естествено безглутенови. Всички у дома много ги обичаме и са сред любите ни коледни лакомства. Бадемите са звездата тук в две текстури - мека отвътре, обвита в хрупкави бадемови листенца.
Ако ви харесат тези сладки, може би ще искате да опитате и тези
Вижте видеото:
Бадемово-портокалови сладки с марципан - без брашно
Излизат около 45-50 броя сладки
съставки
3 броя яйчен белтък около 100-110 г
340 г марципан стайна температура
300 г бадемово брашно
80 г пудра захар
кората от половин портокал
200 г люспести бадеми
за украса
100 г черен шоколад
3 с.л. олио
Инструкции
1. Накъсайте марципана на малки парчета, това ще улесни смесването с останалите съставки.
2. Поставете в купа марципана заедно с течния белтък, бадемовото брашно, портокаловата кора и пудрата захар. Разбийте с кухненски робот, блендер или миксер до еднородна смес.
3. С мокра чаена лъжичка загребвайте смес, колкото орех. Сместа е лепкава, такава трябва да бъде. Поставете направо върху бадемовите люспи.
4. Загрейте фурната на 180 С.
5. Оваляйте в настърганите бадеми и оформете на топка.
6. Поставете в тава застлана с хартия за печене. Печете около 10-12 минути. Трябва да станат приятно златистокафяви. Извадете и оставете да се охладят напълно.
7. По желание потопете основата в разтопен шоколад.
Разтопете нарязания шоколад на водна баня и разбъркайте с 3 с.л. олио. Потопете основата на охладените топчета в шоколада. Поставете върху хартия за печене и оставете да стегне.
Привет, Бети, а откъде може да си купи човек марципан? Мерси.
ОтговорИзтриванеМоят е от Лидл. Виждала съм в Метро. Приготвяла съм и у дома. ПРАЗНИЧНИ БОНБОНИ ОТ БАДЕМОВ МАРЦИПАН - КОЛЕДЕН КАЛЕНДАР - ДЕН - 8 -МИ
ИзтриванеЕто тук-http://vkusnosbety.blogspot.com/2011/12/8.html