Сурови бонбони "Ябълков пай"

 



Честита нова година, мили хора! 

Пожелавам ви здраве и пълни с доброта сърца! 

Посрещнахме новата година с усмивка, да я изживеем достойно, вдъхновено, да обичаме, да споделяме, да сбъдваме малки и големи мечти, за да можем да я изпратим с удовлетвореност, успехи и благодарност! 

Благодаря за отношението, доверието и подкрепата!

Преди да скочим в празничните дни на имениците през  януари да споделя тези вкусни бонбони с вкус на ябълков пай. Те са сурови, вегански, естествено подсладени и супер лесни за приготвяне. Също са безглутенови. Идеално лакомство за делник и празник. Ако пък сте любители на морковената торта, тези Бонбони "Морковена торта" със сигурност ще ви допаднат.

Ако търсите други ябълкови вдъхновения, ето няколко от любимите ни:

Бърз щрудел с ябълки

Ябълково-орехова торта с крем от маскарпоне и карамел

Френски тост с канелена ябълка, без захар

Френски ябълков тарт

Ябълков мини пай " Роза"

Салата от целина, ябълки и орехи- афродизиак и профилактика

Ябълков галет и как да си направим тесто за пай, галет, тарт без уреди

Овесени бисквити с ябълки- веган, опция без глутен


Сурови бонбони "Ябълков пай"

Съставки

160 г сушени кръгчета/парчета ябълка

85 г  меки фурми, около 8 фурми Меджул

50 г овесени ядки, без глутен, ако е необходимо

60 г бадемов тахан или от кашу

2 с.л. стопено кокосово олио без аромат

2 ч. л. канела

щипка сол 

3-4 с.л. бадемово брашно, ако е необходимо за регулиране на плътността на сместа

100 г орехи ситно нарязани

Инструкции

1. В кухненски робот или блендер обработете/смелете  сушените ябълки, докато се накълцат на ситно. Ще стане особено бързо, ако са сухи като чипс. Добавете овесените ядки, солта и канелата. Смелете, колкото е възможно по-фино.

2. Към ябълковата смес, добавете фурмите и смелете отново докато фурмите станат на малки парченца и започнат да обединяват сместа. Добавете тахана, кокосовото олио и обработвайте докато се поемат от сместа. Сега сместа трябва да започне да се слепва. Ако е необходимо, добавете лъжичка или две вода или ябълков сок, за да обедините сместа, но не добавяйте твърде много или те ще станат лепкави. Взависимост от мекотата на фурмите, гъстотата на тахана може да се наложи да направите сместа по-плътна- използвайте бадемово брашно. 

3. Оформете от сместа топчета, колкото хапка, като използвате около 1/2 супена лъжица смес наведнъж. Оваляйте в нарязаните орехи. 

4. Повторете, докато сместа свърши  и се наслаждавайте!

Тези хапки ще се съхраняват в хладилника в херметически затворен контейнер до един месец или могат да бъдат замразени, за да се размразят и да се наслаждавате, когато пожелаете.  

Чудесни са към чаша лате с растително мляко или мляко с канела, чай или кафе.

Споделете тази публикация , ако ви е харесала и не забравяйте да се абонирате за нови рецепти и да ме последвате в InstagramPinterest Facebook

Ако харесвате тази публикация, закачете я в Пинтерест !

Коментари

Какво сте гледали в последните 7 дни