Морковено-мандаринови мъфини с овесено брашно
Ще се влюбите в тези меки и влажни, безглутенови и лесни за приготвяне, мъфини, направени с моркови, бадемово и овесено брашно и ароматизирани с мандаринов или портокалов вкус 🧡 Стават и за вземане в училище или офис.
Не забравяйте да ми кажете, когато приготвите! Щастие е да чета вашите коментари!
Споделете тази публикация , ако ви е харесала и не забравяйте да се абонирате за нови рецепти и да ме последвате в Instagram, Pinterest, Facebook
Морковено-мандаринови мъфини с овесено брашно
Приятно печене 😘
за 12 кексчета
Състав:
180 г моркови (обелени и почистени)
120 мл прясно изцеден сок от мандарини или портокали
80 мл зехтин
2 големи яйца
100 г светла тръстикова захар
100 г бадемово брашно
1 настъргана мандаринова кора или портокалова кора
1 ч.л. ванилов екстракт, или ванилията, която използвате
екстракт от мандарини или портокал
щипка сол
щипка индийско орехче
1/4 ч.л. канела
120 г пълнозърнесто овесено брашно (Екосем)
2 ч.л. бакпулвер
пудра захар за украса (по желание)
овесени ядки по желание
Инстуркции:
1. Загрейте фурната на 175 С.
2. Почистете и изстържете морковите, нарежете на едри парчета и поставете в блендер заедно със зехтина и мандариновия или портокалов сок. Блендирайте много гладко.
3. В купа добавете пасираната смес. Добавете яйцата, захарта, ванилията, бадемовото брашно, мандариновата или портокаловата кора, екстракта от мандарина/ портокал (ако използвате) и солта. Смесете добре.
4. Добавете пресятото овесено брашно с бакпулвера и подправките и разбъркайте, докато се комбинират.
5. Подгответе формата (за да ги извадите по-лесно накрая). Намажете с четка и олио, поръсете, ако искате с овесени ядки за красив външен вид. Изсипете тестото във формата. Оставете около 1 см до ръба. Ако желаете може също да поръсите овесени ядки отгоре.
6. Печете при 175°C за около 22-25 минути или до готовност. Тествайте с клечка за зъби-не трябва да има залепнало тесто.
7. Оставете да изстине малко, извадете от формата, поръсете с пудра захар, ако желаете и се насладете! Ако не сте поръсили с овесени ядки отгоре, може да намажете с портокалово или мандариново разтопено желе или сладко и да поръсите препечени на тиган филирани бадеми.
.
Здравейте! Може ли да се приготвят изцяло с овесено брашно?
ОтговорИзтриванеНе бих заменила бадемово брашно с овесено. Може би с фино смлени орехи.
ИзтриванеНе бих заменила. Може би ще е подходящо с фино смлени орехи.
Изтриване