Крем супа от аспержи № 2
За кадифена гладкост и плътност добавих един средно голям картоф. Не се усеща в супата. Нарязах на кубчета за да се сготви по-бързо. Сотирах заедно с чесъна, за да стане още по-ароматна супата. За още по-богата текстура добавих овесена сметана. Част от нея добавих при сервирането. Прясно настъргано индийско орехче добавя един неуловим аромат, без който супата не е същата. Аспержи и малко на брой и семпли съставки, а имате забележително вкусна супа.
Още рецепти с аспержи, които ще искате да опитате:
Зелено ризото с грах и аспержи
Салата с аспержи, ягоди и диви треви
Сотирани смръчкули с орехи и аспержи
Фритата с аспержи и билково сирене
Салата с аспержи и чери домати
Киноа с аспержи и диви гъби и треви
Запеканка с грис, левурда и бели аспержи
Крем супа от аспержи
Време за подготовка: 5 минути
Време за готвене: 20 минути
Общо: 25 минути
Порции: 6
Съставки:
3 с.л. олио или масло/гхи
3 скилидки чесън ситно нарязан
1 средно голям картоф ( около 150-200 г), нарязан на 2-2,5 см кубчета
900 г зеленчуков бульон
750 г аспержи пресни или замразени, без дървесни краища
1 ч.л. морска сол или на вкус
1 ч. л. черен пипер
240 мл овесена сметана
индийско орехче, 7-8 настъргвания
пресен копър, по желание, за гарнитура
Инструкции:
1. В тенджера на среден огън разтопете маслото или загрейте . Добавете чесъна и нарязаните картофи. Запържете, като разбърквате непрекъснато за 4-5 минути.
3 с.л. олио или масло/гхи
3 скилидки чесън ситно нарязан
1 средно голям картоф ( около 150-200 г), нарязан на 2-2,5 см кубчета
2. Добавете зеленчуковия бульон, оставете да заври на силен огън. Добавете аспержите и намалете топлината и оставете да къкри за около 10 минути, докато картофите и аспержите омекнат.
900 г зеленчуков бульон
750 г аспержи пресни или замразени, без дървесни краища
3. С потапящ се блендер пасирайте до гладкост.
4. Добавете черен пипер, сол. Настържете индийско орехче и разбъркайте супата. Добавете сметаната, като запазите малко за сервиране. Накрая поръсете с копър. По желание сервирайте с крутони или тънки брускети.
1 ч.л. морска сол или на вкус
1 ч. л. черен пипер
индийско орехче, 7-8 настъргвания
240 мл овесена сметана
пресен копър, по желание, за гарнитура
Коментари
Публикуване на коментар