Здравословна закуска ( снак ) с мед и пчелен прашец




В предния пост ви разказах за платформата Истински мед и техните каузи за подкрепа на българските пчелари. Днешната рецепта е по-скоро идея отново вдъхновена от продукти, които предлагат и са базирани на пчелен мед. Приготвих здравословна закуска, която може да се хапва между хранения или за десерт. Използвах био портокали, които изсуших. Обичаме ги, както и сушени ябълки, сливи  или други плодове. Използвам био портокали, чиито кори не са третирани. Разбира се и те са старателно измити. Ако не разполагам с такива портокали, остъргвам фино кората, за да премахна обработената част, нарязвам на филийки и изсушавам в дехидрататор. Всяка филийка намазах с Шоко-о-мед и Имуно-о-мед,  поръсих с Пчелен прашец.

Имуно-о-мед е приготвен от 89% чист пчелен мед букет, 6% джинджифил, 4% куркума, 1% черен пипер

Шоко-о-мед е приготвен от 65% чист пчелен мед букет, 30% лешников тахан и 5% какао

И двата продукта са много вкусни и е удоволствие да ги ядеш с лъжицата. Закуската ми от портокалово парченце, намазано с тях, се получи освен вкусна и полезна. Достатъчно е едно парченце за да задоволи глада за сладко в часовете между храненията. 

И тази рецепта участва в играта "Готвим за здраве", в което може да се включите и вие и да спечелите сладки награди. Вижте как тук. Ще се радвам да ме подкрепите, като гласувате за моята рецепта за Торта с цитруси и мед

Здравословна закуска ( снак ) с мед и пчелен прашец

Съставки

за 1 порция

1 парченце сушен био портокал

1 ч.л. Шоко-о-мед

1 ч.л. Имуно-о-мед

1/2 ч.л. пчелен прашец за поръсване

Приготвянето е ясно. 

Да ви е сладко! 

Покажете ми, ако направите тези портокалови закуски. В Инстаграм с @vkusnosbety или във ФБ с @ВкусносБети. Да видя, че сте приготвили нещо по моя рецепта винаги прави деня ми прекрасен!



Коментари

Какво сте гледали в последните 7 дни