Лимонада от Ядливи Пролетни Цветове -Edible Spring Blossom Lemonade (видео рецепта)
1. Първата стъпка преди приготвянето на лимонадата е да съберете цветовете. Преди да съберете цветята или цветовете от дърветата и храстите, които искате се информирайте дали са ядливи. Проучете цветята и дърветата, които цъфтят в момента и имате около вас дали могат да се консумират.
6. Важно е да не обирате всички цветове от един източник. Така или иначе, не от всеки цвят става плод, но при повечето цветя, въпреки че са многогодишни е важно да се оставят цветове, за да се разпространяват, да има храна за опрашващите ги насекоми. Трябва да се внимава да не се изкореняват.
Може да използвате и други цветове- например глухарчета, които сега са покрили поляните като слънчеви зайчета.
Лимонада от цъфнали пролетни дървета и храсти. Ароматна настойка, която приготвих от цветове на бадем, японска дюля, форзиция, теменужки, трънки, сливи, добавих мед и лимонов сок. След няколко дни с няколко разбърквания имах тази ароматна пролетна лимонада.
Може да използвате други цветове, например глухарче. Може да оставите лимонадата да ферментира и тогава ще бъде без захар, тъй като дрождите ще са използвали меда и напитката ще е леко газирана.
Уверете се, че събирате ядливи цветя и че мястото е чисто, без химически или животински замърсявания.
вижте видеото:
Лимонада от Ядливи Пролетни Цветове
Съставки:
ядливи цветя или цветове от плодни дървета и/или храсти - цветове от трънки, джанки, форзиция, бадем, японска дюля, горски теменужки
2-3 с.л. мед
сок от 2-3 лимона
филтрирана вода
буркан от 3 л
Инструкции:
Напълнете 3 л буркан с 1/3 цветове, добавете 2-3 с.л. мед, залейте с филтрирана вода и сока от 2-3 лимона. Разбъркайте, покрийте и оставете на слънчево място. След 3-4 дни прецедете и се насладете.
Разкошни снимки, а за идеята - нямам думи!
ОтговорИзтриване