неделя, 16 октомври 2011 г.

Печен лук с камамбер



Винаги  ме е привличал по сергиите белият и червеният лук.Погледнете-Красота!



 Предлагам едно много вкусно и ефекнтно ястие с лесна  рецепта.Подходяща за лека вечеря с чаша ароматно червено вино.Времето за приготвяне е около 5 минути, за печене около 1 час.През това време може да приготвите нещо друго-например десерт или просто да си починете.


Продукти:
за 3 порции, като всяка порция има по 1 бял и по1 червен лук*

* 3 бели лука-почистени от сухите люспи
* 3 червени лука-почистени от сухите люспи
* 2 с.л. зехтин или олио от гроздови семки
* 1 пълна с.л. краве масло
* 100-150 мл ябълков сок
* 150 гр.камамбер или меко козе сирене
* черен пипер-на вкус
* клончета свежа мащерка за декорация

1.Загрейте фурната до 190 С.На всеки лук се правят  разрези на 4 или 6-все едно ще режете на резени, но без да  разрязвате до края.
2.Поставяте в подходяща тавичка и поръсвате с олиото и черния пипер.Разпределете маслото в средата на всеки лук, като натиснете за да е в центъра .Полейте с ябълковия сок и поставете да се пече за около час под фолио.Лукът се пече докато омекне, но не и да се разпадне в тавичката..Трябва да стане нежно мек, но да запази формата си.
3.Извадете от фурната и разпределете нарязани парченца камамбер равномерно във всички лучета..Ако е необходимо долейте още сок.Върнете във фурната и запечете докато сиренето леко се разтопи -около 5 минути.

Поднесете с малко сос от печенето, клонче мащерка и препечени филийки с масло.

* Може да използвате само един цвят лук, но така е по-красиво.


Насладете се на вкусното ястие и на приготвянето му.

13 коментара:

  1. Пу за мен белият лук - разкошен е!

    ОтговорИзтриване
  2. Много са красивички нали? Радвам се,че се харесват и на теб!Тук вече вали много сняг и буря има,сещам се за твоя горещ шоколад Деси...

    ОтговорИзтриване
  3. Много апетитна рецепта! Правя нещо подобно но с козе сирене. Ще пробвам и твоя вариант!

    ОтговорИзтриване
  4. Здравей Лулу,

    И с меко козе сирене е превъзходно, но в момента имах камамбер.Ябълковият сок и мащерката са тези, които допълниха вкуса и аромата на ястието.Ще се радвам, ако ти хареса.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Искам и аз сняг, ама няма :(

    ОтговорИзтриване
  6. Пожелавам ти скоро да завали и при вас.А аз искам слънце!
    Пожелавам ти хубави почивни дни! :))

    ОтговорИзтриване
  7. Не е честно, Бети, обичам и лук, и камамбер, а двес вече е 27-ми, т.е. със сигурност не е останало нищо от тази вкусотийка.:-((( Добре, че поне има снимки, на тях ще се радвам.
    Трепач е това предложение, Бети!
    Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
  8. Благодаря Мони,

    Радвам се,че ти е допаднала рецептата ми.Опитай и с меко козе сирине,аз го предпочитам, но нямаше и направих с камамбер.Стана пак много вкусно.

    Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  9. Чудесно предложение, Бети :)
    Обичам лук, а в съчетание със сирена и чаша червено вино ...ммм...
    Поздрави от мен,
    Дани!

    ОтговорИзтриване
  10. Благодаря,Дани,
    Радвам се, че това предложение ти е допаднало!

    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  11. Изглежда страхотно! Ще го пробваме в най-скоро време!

    ОтговорИзтриване
  12. mijjjka-Радвам, се че ти харесва!Много е вкусно наистина, опитай и с бри-някакак по-меко е или с меко козе сирене.
    Весели празници!

    ОтговорИзтриване
  13. Vaya receta original y atractiva! la tegno que probar.

    ОтговорИзтриване