Киш с тиквички- Zucchini Quiche
Този киш с тиквички е чудесно предложение за обяд или вечеря през лятото, когато тиквичките са в изобилие. Може да се приготви и със светлозелени, но цветните тиквички са много красиви и създават приятен контраст в този киш. Кишът е вкусен леко топъл или напълно студен и това го прави удобна храна. Мога да го опека сутрин рано или предната вечер и да сервирам след няколко часа или на другия ден. Рецептата е с достъпни продукти и също е гъвкава и може да се заменят сирената например.
Време за подготовка: 10 минути
Време за готвене: 40-50 минути
Общо време: 1 час
Порции: 8-10 порции
Съставки:
3-4 жълти и тъмно зелени тиквички
250 г бутер тесто
3 яйца
150 г сирене ( без лактоза или веган)
200-250 г извара или скир ( без лактоза или веган)
2 с.л. нарязан копър
1/2 ч.л. черен пипер
1 скилидка чесън смляна
форма с диаметър 22 см
белачка за зеленчуци
купа за разбъркване на плънката
Инструкции:
1. Тестото за тарт или бутер тесто се разстила в намазана тавичка. Надупква се с вилица. Охлажда се.
2. Забърква се плънката от яйца, сирене или извара или комбинация от двете- каквото имате и обичате. Добавя се смляна скилидка чесън, копър, черен пипер.
3. Жълти и зелени тиквички се нарязват на ленти с белачка. (От бялата част направих супа) По-широките ленти се разполовяват и се нареждат с цветната част нагоре.
4. Фурната се загрява на 200 С.
5. През това време изваждате формата с тестото, поставяте плънката и нареждате концентрично лентите от тиквичките.
6. Пече се докато се зачерви коричката и плънката се стегне.
7. Сервира се леко охладен. Вкусен е и напълно студен
Коментари
Публикуване на коментар