Киш с тиквички- Zucchini Quiche

 Този киш с тиквички е чудесно предложение за обяд или вечеря през лятото, когато тиквичките са в изобилие. Може да се приготви и със светлозелени, но цветните тиквички са много красиви и създават приятен контраст в този киш. Кишът е вкусен леко топъл или напълно студен и това го прави удобна храна. Мога да  го опека сутрин рано или предната вечер и да сервирам след няколко часа или на другия ден. Рецептата е с достъпни продукти и също е гъвкава и може да се заменят сирената например. 


Аз използвах бутер тесто, но може да се използва тесто за тарт или киш или да изберете рецепта за коричка от тези рецепти:







Рецепти с тиквички, които ще искате да опитате: 










По-долу в списъка с продуктите ще напиша възможни замени. Ако сте нетолерантни към млечни продукти или с чувствителност към лактоза може да приготвите този киш. Погледнете списъка с продукти.


Киш с тиквички

Време за подготовка: 10 минути

Време за готвене: 40-50 минути

Общо време: 1 час 

Порции: 8-10 порции

Съставки: 

3-4 жълти и тъмно зелени тиквички

250 г бутер тесто

3 яйца

150 г сирене ( без лактоза или веган)

200-250 г извара или скир ( без лактоза или веган)

2 с.л. нарязан копър

1/2 ч.л. черен пипер

1 скилидка чесън смляна


форма с диаметър 22 см

белачка за зеленчуци

купа за разбъркване на плънката


Инструкции:

1. Тестото за тарт или бутер тесто се разстила в намазана тавичка. Надупква се с вилица. Охлажда се.

2. Забърква се плънката от яйца, сирене или извара или комбинация от двете- каквото имате и обичате. Добавя се смляна скилидка чесън, копър, черен пипер.

3. Жълти и зелени тиквички се нарязват на ленти с белачка. (От бялата част направих супа) По-широките ленти се разполовяват и се нареждат с цветната част нагоре. 

4. Фурната се загрява на 200 С.

5. През това време изваждате формата с тестото, поставяте плънката и нареждате концентрично лентите от тиквичките.

6. Пече се докато се зачерви коричката и плънката се стегне.

7. Сервира се леко охладен. Вкусен е и напълно студен

Коментари

Какво сте гледали в последните 7 дни