Диня с босилек и дребни плодчета

 


Един вкусен начин да разнообразите похапването на диня. Поръсена с листенца и цветчета босилек*. Добавих горски боровинки и къпини. Има ли нужда да обяснявам колко вкусно беше.

Бихте ли опитали тази комбинация? Пишете ми.

Знаете ли, че когато се откършват цветовете на босилека се стимулира разклоняването и растежа но нови клонки и листа? Цветчетата са също толкова ароматни и влизат като поръска в салати и сандвичи. Дори добавят гурме звучене на храната.



И въпреки, че едва ли има нужда от рецепта, все пак:

Диня с босилек и дребни плодчета

Съставки:

студена диня
горски боровинки
къпини
свежи листа и цветове лилав босилек

Инструкции: 

1. Нарежете динята на кубчета, колкото хапка. Използвайте, ако е възможно диня с по-малко семки. 
2. Поставете в купа динята, боровинките, къпините и поръсете с листенца босилек и цветчета.



Коментари

  1. Your fruit dish looks refreshing for the Summer days. I've never thought of putting basil in it. I just bought raspberries at the store yesterday, and fruit is quite expensive now at the stores. I hope you are having a good Summer, Betty.

    ~Sheri

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Nice to see you here, dear Sheri! My summer is wonderful despite the great heat. In Bulgaria, compared to last year, they have become more expensive, even though they are in season. It's just that all of life is more expensive.

      Изтриване

Публикуване на коментар

Какво сте гледали в последните 7 дни