Чиа кокосово парфе със сурово боровинково сладко
Една от любимите ми закуски са суровите плодове и всякакви комбинации с тях. В тази чашка има сурово сладко от боровинки, кокосово кисело мляко, което разбърках с чиа и мака за допълнително енергия, домашна шоколадова гранола и пресни диви къпини и боровинки.
Истинско удоволствие са свежите плодове в съчетание със сурово боровинково сладко, кокосово кисело мляко, чиа и мака. Гранолата и пресните къпини и боровинки придават допълнителен вкус и текстура на комбинацията.
Чиа семената са богати на фибри, омега-3 мастни киселини и протеини, което ги прави отличен източник на енергия и хранителни вещества. Маката също е суперхранителен продукт, който повишава енергията и издръжливостта.
Кокосовото кисело мляко доставя полезни бактерии и също е много вкусно и подходящо за хора, които не ядат животинско мляко и избягват соеви продукти.
Боровинките и къпините съдържат антоцианини и флавоноиди.
Антоцианини са антиоксидантни пигменти, които придават на боровинките и къпините характерната им синьо-лилава цветова гама. Те имат антиоксидантни и противовъзпалителни свойства и се свързват с разнообразни здравословни ползи.
Флавоноидите също са мощни антиоксиданти и играят роля в подпомагането на здравето на сърцето и съдовата система.
Чиа кокосово парфе със сурово боровинково сладко
Съставки
за 1 чаша
1/2 чаша диви боровинки
1 ч.л. кленов сироп
1 ч.л. лимонов сок
1 ч.л. чиа
1 ч.л. мака на прах
1/2 ч.л. кокосово кисело мляко
2 с.л. домашна шоколадова гранола
боровинки и къпини за гарниране
Коментари
Публикуване на коментар