Сладолед с горски плодове - Berries Nice Cream




В тези рекордни за октомври августовски температури си е само за сладолед! 

Днешното предложение е с толко примамлив цвят!

Суров, веган, без глутен, без рафинирана захар, богат на антиоксиданти, вкусеееен. Този  сладолед е пълен с хранителни вещества, витамини, пълен с вкус и разбира се без добавени подсладители. Невероятният цвят идва от боровинки, малини, арония и къпини. Бананите са тези, които добавят кремообразност и сладост. Можете дори да закусите с този сладолед.




Сладолед с горски плодове -  Berries Nice Cream

Подготовка: 5 минути 

Време за замразяване: 40 минути

Общо време: 45 минути

Порции: 8-10 

Съставки:

1 чаша малини

2 чаши боровинки

1 чаша пресни или замразени къпини

½ чаша пресни или замразени арония (арония)

3 много узрели банана*


Инструкции:

1. Поставете всички плодове в блендер и пасирайте на висока степен, докато стане кремообразна и гладка смес.

2. Поставете сместа в контейнера на сладоледената машина и пуснете за 40 минути, докато се сгъсти.

3. Сервирайте веднага като мек сладолед.

4. За сладолед с топка, прехвърлете сместа в херметически затворен съд и замразете за 2-3 часа. Ако е твърде трудно за гребване, оставете го да престои на плота, докато омекне достатъчно за гребване. Ако сте оставили да замръзне за една нощ, оставете сместа да се размрази 15-20 минути или повече, докато стане удобна за оформяне на топка. Сервирайте и се насладете!

Съвети: 

 Степента на узряване на бананите е важна за гладката текстура на сладоледа.

 Ако горските плодове са пресни, тогава използвайте замразени банани, нарязани на кръгчета.   Използването на замразени плодове ще ускори процеса на замразяване. 

Ако нямате машина за сладолед непременно замразете предварително бананите. След блендирането с останалите плодове ще получите мек сладолед, който е подходящ да се сервира като мек сладолед или изсипете в кутия с капак и замразете за оформяне на топка.

Коментари

Какво сте гледали в последните 7 дни