Десерт с круши и ванилия
Останалите съставки, които са необходими са: яйца, веган или животинско мляко, ванилия, еритритол/захар, брашно, бакпулвер, сол и растително олио.
Видео към рецептата
Приготвяла съм безглутеново клафути и знам, че рецептата ще работи и с безглутеново брашно.
Други рецепти с круши, които ще искате да опитате:
Шоколадова торта с круши- веган- Pear Chocolate Cake - vegan
Шоколадова торта с круши и лавандула
Шоколадова торта с круши, стафиди и сушени сини сливи
Веган шоколадова торта с круши
Ванилова панакота с круши в ароматизиран сироп със звездовиден анасон
Печени круши с кленов сироп и тонка боб
Крушов тарт с бадемово лавандулова плънка
Протеиново смути с круша и орехи
Галет с круши, марципан и къпини
Десерт с круши и ванилия
време за приготвяне: 10 минути
време за готвене: 35 минути
общо време: 45 минути
8 порции
Съставки
75 г 1/2 чаша универсално брашно, изравнена
65 г 1/3 чаша еритритол или бяла гранулирана захар
10 г 1 супена лъжица бакпулвер
1/8 чаена лъжичка фина сол
80 мл 1/3 чаша мляко, пълномаслено( използвах домашно мляко от кашу)
2 с.л. растително олио
семената от 1 шушулка ванилия
3 малки яйца или 2 големи
4 круши, узрели, обелени, почистени от сърцевината и нарязани на малки парченца
Топинг:
40 г 1/3 чаша бяла гранулирана захар
1 малко яйце+1 жълтък или 1 голямо яйце
4 с.л. сметана 35% масленост или домашна сметана от кашу
Гарнитура:
Пудра еритритол или захар, за поръсване
Инструкции
1. Загрейте фурната до 180 C. Пригответе 6 или 8 формички като леко намажете с масло или веган масло.
2. В голяма купа разбийте заедно брашното, захарта, бакпулвера и солта. Измерете млякото и добавете растителното масло и ванилията към млякото. Добавете яйцата и разбийте до гладка смес. Изсипете в купата с брашнената смес. Добавете парченцата круши ии разбъркайте, за да се покрият всички парченца със сместа.
3. С лъжица разпределете тестото в подготвените форми. Не препълвайте, тъй като те ще се надигнат, докато се пекат. Напълнете не повече от около 2/3. Поставете формите в тавичка, за по-лесно вадене и поставяне във фурната и поставете в загрятата фурна да се пече за 15-16 минути.
4. През това време пригответе топинга. Разбийте яйцата или яйцето със захарта до светложълт крем, добавете сметаната.
5. След 15-16 минути печене извадете формите от фурната ( те са се надигнали )и изсипете сместа за заливката отгоре, като разпределите равномерно. Използвайте лъжица, за да разнесете равномерно, ако е необходимо. Върнете във фурната и печете още около 10 минути, или докато стегне и има златист цвят.
6. Оставете да изстине поне 5-10 минути преди да сервирате топло. Сервирайте поръсени с пудра захар/еритритол или с топка ванилов сладолед отгоре. Те също са добри при стайна температура.
Just by looking at it I already know its yummy
ОтговорИзтриванеhttps://www.melodyjacob.com/2023/10/the-blessing-in-emergency.html
Oh yeah! I'm glad it looks that way!
Изтриване