Теменужено масло- Violet butter ( видео рецепта)
И тази година има теменужено предложение. Този път е ефирно, флорално масло, което ще донесе пролетта на масата ви, когато и да го сервирате. Подходящо за празнична закуска или неделен брънч.
🔥 Това масло определено ще предизвика приятни разговори около масата. И много комплименти за вас! Опитайте и напишете в коментарите как ви харесва рецептата. 💬
Ако и вие обожавате теменужките и сте нови тук, тези рецепти може да ви вдъхновят:
В годините съм се опитвала да съхраня нежния теменужен аромат и да го имам за по-дълго, когато тях ги няма. Приготвяла съм Желе от теменужки, Конфитюр от теменужки, Захаросани теменужки и няколко незабравими торти с теменужки. Цветът на желето и конфитюра е много красив, но за съжаление нежният теменужен аромат липсва. Някои цветове дават своя аромат на водата, с която са накиснати, например при приготвянето на лимонада като бъз, рози, люляк. Е, с теменужките не се получава. За извличането на ароматите на някои цветя са необходими други методи.

Това не пречи да ги използвам в кухнята свежи за декорация на храна. В най-добрия случай е добре да това да стане веднага след събирането им. Ако искаме да имаме по-дълго, може да се запазят цветчета в хладилника. Описвала съм много пъти, как може да се запазят набраните цветчета за по-дълго време у дома в хладилни условия. Може да прочетете тук.
В днешната рецепта съчетах масло с пресни теменужени листенца. Само три съставки, съвсем малко работа, ако изобщо може да се нарече така цялото вълшебство с теменужените цветове. Необходими са масло, мед и разбира се теменужки. Наберете цветчетата от гора, от вашия двор или от място, за което сте сигурни, че е чисто.
Съвети:
Коментари
Публикуване на коментар