Кейк с боровинки и къпини
Продукти:
* 40 грама меко масло + 1 супена лъжица за намазване на формата
* 120 грама извара
* 100 грама захар
* 1 голямо яйце
* 100 грама брашно,пресято с
* 1 ¼ ч.л. бакпулвер
* ½ чаена лъжичка сол
* 1 ампула ванилия на д-р Йоткер
* 1 1/2 чаши пресни или замразени боровинки Ако са замразени, не се размразяват.
* 1 чаша пресни или замразени къпини.Ако са замразени, не се размразяват.
* 3 супени лъжици захар+1 ч.л. канела
Приготвяне:
1. Загрейте фурната до 170 градуса;
Намажете с масло и покрийте с хартия кексова форма или както мен кръгла форма с подвижно дъно-моята с диаметър-22 см
2. Разбийте маслото и изварата заедно с електрически миксер на средна скорост до кремообразна смес. Добавете захарта, след това добавете яйцето и разбийте добре.
3. Към тази смес добавете ванилията и пресятото брашно с бакпулвера и солта.Разбийте на ниска скорост. На няколко пъти добавете внимателно боровинките и къпините,като внимавате колкото е възможно да не се нарушава целостта на плодовете.Изсипете във формата и загладете.Разбъркайте останалата захар и канела и поръсете отгоре.
4. Печете около 55-60 минути,или до суха клечка.* Охладете напълно върху решетка.
* Времето за печене зависи от големината и височината на формата,която сте избрали.Ако е по-голяма и по-плоска,печенето ще е по-кратко.
къпините и боровинките се размекват с тестото без миксер,а с лъжица
ОтговорИзтриване