Ризото с гъби и мащерка
Едно лесно и бързо предложение с дъх на планина....
Продукти:* 200 гр. ориз-Балдо или перлен
* 5-6 супени лъжици олио
* 1 супена лъжица неразтопено краве масло
* 1 винена чаша бяло вино
* мащерка-само листенца около 2 супени лъжици
* черен пипер-на вкус
* 200 грама пресни гъби
* 500 мл горещ зеленчуков бульон
* 1 глава лук
Приготвяне:
Загрява се олиото с маслото и в него се задушава черният пипер и наситнения лук-3-4 минути,докато стане прозрачен.Добавя се оризът.Бърка се непрекъснато докато побелее.Сипва се 1/2 от виното.Сипва се и 1/3 от бульона.Когато оризът поеме течността се добавят нарязаните гъби.Сипва се останалия бульон и вино.Разбърква се и се оставя да къкри на слаб огън,докато се поеме цялата течност.Добавете листенцата мащерка,разбъркайте и разпределете на порции.Украсете с клонче мащерка.
Ммм...излгежда много вкусно...!!
ОтговорИзтриванеБети, не само изглежда много вкусно, а е поднесено красиво и изискано.:-)
ОтговорИзтриванеПоздравления!
Благодаря ви Ann и Moni, и е много лесно и бързо за приготвяне.
ОтговорИзтриванеСупер е ризотото, Сега се каня да направя едно с коприва и гъби, този път съвсем като Елиза брах и здравата се напарих. Не знам защо тази, която купувам, никак не ме пареше, докато я обработвах, а тази и след попарването жули:)
ОтговорИзтриванеАх, Марта, къде ме върна!
ОтговорИзтриванеИ как ме е срам от тази снимка на нощна светлина, сигурно единствената в блога!
Но много се радвам, че ти е харесало, наистина е вкусно! И ти благодаря за споделянето- толкова се радвам, когато някой приготви нещо и сподели как му харесва!
Гъбки и коприва ми звучи вкусно!
А за копривата и аз като Елиза се научих да бера, да мия без ръкавици, но не мога да я режа без тях. А гледам колкото е възможно по-малко да я обработвам термично.
Ако обичаш разни гъбени неща непременно опитай това
Гъбено суфле с лимоново босилеков сос- http://vkusnosbety.blogspot.com/2011/08/blog-post_26.html
Не че да си го хваля, но е от типа " Да си оближеш пръстите"