петък, 19 август 2011 г.

Брауни бисквитки


Мислила съм си, че като е лято и има толкова много плодове и приготвям какви ли не сладкиши с тях, шоколадът няма да ми липсва.Но, не е така, еуфорията,която ме обвзема при вида на шоколад и прогресивно расте,когато ароматът му се понесе из цялата къща и достига връхна точка при опитването на готовия десерт,не може да се сравни с нищо друго.Явно съм пристрастена.Удоволствието да гледам, и не само, стопения шоколад,да усещам уханието му е невероятно.
В този пост предлагам любимите ми бисквитки : те са мнооооого шоколадови, отгоре хрупкави,като отхапете, освен чудния аромат, усещате една приятна мекота,леко дъвчащи,с дълъг шоколадов послевкус.Въобще това са едни от най-маниашките бисквитки.

 ... и 7 годишната ми племенница е преценила,че съм от влюбените в шоколада. От нея получих тази малка книжка.


























Продукти:



  *   1 / 4 чаша  брашно
  *   1 / 4 чаена лъжичка бакпулвер
  *   1 / 8 чаена лъжичка сол
  *   2 големи яйца
  *   2 / 3 чаша захар
  *   1 / 2 супена лъжица сварено еспресо*
  *   1  ванилия -д-р Йоткер
  *   2 супени лъжици масло
  *   180 грама много горчив шоколад, нарязан-аз използвах 99% какао Lindt
  *   60 грама  шоколад, нарязан-черен 60% какао
  *    3 / 4 чаша  шоколад чипс-тъй като нямах,нарязах на ситно млечен шоколад


Приготвяне:


1.Загрейте фурната до 180 градуса. Застелете 2 тави с хартия за печене.

2. В малка купа пресейте заедно брашното, бакпулвера и солта.

3. В купата разбийте леко с миксер яйцата ,добавете захарта, еспресото и ванилията и разбийте  на висока скорост за 10 минути, докато се получи плътна смес.

4. Докато разбивате яйцата , поставете маслото в огнеупорен съд на водна баня. Добавете шоколада и отвреме на време разбърквайте докато се стопи..

5. Внимателно добавете шоколадовата смес в яйчната  смес, докато частично се комбинират (трябва да има все още някои ивици). Добавете пресятото брашно към тестото и внимателно разбъркайте. Добавете  шоколадовия чипс. Ако тестото е много течно, оставете да почива  докато се сгъсти леко, около 5 минути.


* След като сте готови с тестото, можете да прецените дали да добавите още кафе.Ако е прекалено гъсто,няма да се "разлее" и да образува кръгли плоски бисквитки , а ще запази формата,каквато сте придали при сипването в тавата.На мен ми се наложи да добавя още 1 супена лъжица кафе.

6. С помоща  на чаена лъжичка поставете еднакви количества тесто върху подготвените тави  и печете, докато бисквитките станат лъскави и  напукани, около 8 до 9 минути. Извадете ги от тавата след около 5-6 минути.Не опитвайте да ги вадите горещи за да не ги разрушите.След като постоят около 5 минути са достатъчно стегнати.За всеки случай използвайте тънка метална лопатка за изваждането им.Окончателно охладете на решетка.Не увеличавайте времето на печене, за да не станат бисквитките много сухи след охлаждането си.








Идея:

Заместете 1 / 2 чаша от количеството шоколадов чипс с  нарязани препечени ядки или сушени вишни,боровинки или кандирани портокалови корички .


Източник  на тази прекрасна рецепта.

6 коментара:

  1. Чудесна и изкушаваща рецепта! Благодаря, Бети, че я сподели с нас! Искам да те поканя ето тук http://hranatazadushata.blogspot.com/p/blog-page_18.html, за да споделя с теб една чудесна награда за нов и креативен блогър! Хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ти Гуинет!Оценката ти ме радва много,тъй като те ценя като кулинар и естет!Блогът ти е страхотен и ти желая вдъхновение и още много награди!

    ОтговорИзтриване
  3. Здравеи Бети, тези бисквитки излеждат невероятно! И снимките, които правиш са много хубави!
    Поздрави
    Валентина

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря,VaLeNtInA!И са много вкуснички :-)

    ОтговорИзтриване
  5. Обожавам всичко направено от шоколад :) А тези малки вълшебни бисквитки изглеждат наистина неустоимо!

    ОтговорИзтриване
  6. Надявам се моите ( твои) бисквитки да изглеждат по същия начин, когато ги направя:-)
    Снимките са чудесни!

    ОтговорИзтриване