неделя, 7 август 2011 г.

Топли малинови кексчета, печени в чаша





Продукти:

* 100 гр.масло-меко +2 супени лъжици за намазване на чашките
* 4 супени лъжици конфитюр от малини
* 100 гр.захар
* 2 яйца
* 1 ампула ванилия
* 100 гр.самонадигащо се брашно+ около 2 супени лъжици за  поръсване на чашките
* около 250 грама малини
* пудра захар за поръсване

Приготвяне:

-Загрява се фурната на 180 градуса.Намазват се чашите и се поръсват с брашно.
-Мекото масло и захарта се разбиват на пухкав крем.Добавят се 1 по 1 яйцата, като след всяко се разбива до пълното му поемане.Добавя се ванилията.Поръсва се брашното и се разбърква с  дървена лъжица.На дъното на всяка чашка поставяте по 1 супена лъжица конфитюр от малини.С помощта на лъжица за сладолед или с каквото искате разпределяте тестото в чашките на около 2/3 от височината им.

-Поставяте чашите в тава с гореща вода,като внимавате да бъде до не повече от половината от височината, ако заври да не влезе в чашите.Печете около 40 минути,като проверявате до суха клечка.Изваждате от фурната .Изчаквате няколко минути и внимателно изваждате чашите.Украсявате с няколко  пресни малини,поръсвате с пудра захар и поднасяте топли с останалите малини.

4 коментара:

  1. Много са симпатични тези кексчета в чаша.:-)) И с малиновото сладко, ммммм, чудничко.
    Поздрави

    ОтговорИзтриване
  2. Бети страхотно изглеждат и определено ме заинтригува начина на приготвяне :) Колко чашки се получават от това количество?

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря ти,Габи,за милите думи.4 чашки се получават от тази доза.

    ОтговорИзтриване
  4. Ох, може ли едно и за мен :)?? Тлокова са кокетни и подканящи!! И съм адски очарована от решенията ти за съдове за печене - гениално :))

    ОтговорИзтриване