сряда, 17 август 2011 г.

Черно бели къпкейкчета



Продукти за къпкейкчетата:

* 200 мл.вода
* 85 грама масло
* 85 грама захар
* 1 супена лъжица златен сироп
* 3 супени  лъжици мляко
* 1 ампула ванилия
* 1 чаена лъжица сода
* 225 грама брашно
* 2 супени  лъжици тъмно какао


 Продукти за глазурите:

* 50 грама черен шоколад
* 4 супени  лъжици вода
* 50 грама масло
* 50 грама бял шоколад
* 350 грама пудра захар

За шоколадови къдрици:

* 100 грама млечен шоколад на стайна температура
* 100 грама бял шоколад на стайна температура

Приготвяне:

1.Загрейте фурната на 180 градуса.Подгответе тавичката за мъфини или поставете хартиени капсули.
2.Поставете водата, маслото, захарта, и златния сироп в тенджерка.Загрейте,като бъркате, докато се стопи захарта и леко заври.Намалете огъня и варете около 5 минути.Свалете и охладете.
3.Междувременно смесете прясното мляко с ванилията, добавете содата и разбъркайте.Пресейте брашното и какаото в купа и добавете изстиналата смес.Разбъркайте и добавете млечната смес.Разбийте докато стане  гладка смес.Разпределете сместа в капсулите, като запълвате до 2/3 от височината им.
4.Печете около 20 минути или до суха клечка.



За да направите глазурата, начупете черния шоколад в малка огнеупорна купа, добавете 2 супени лъжици вода и половината от маслото и поставете на водна баня.Разбърквайте докато се стопи шоколада.Отстранете от врящата вода и повторете с белия шоколад.Пресейте половината пудра захар в черния шоколад и другата половина в белия шоколад.Разбийте докато се получат гладки смеси.Покрийте половината кексчета с бялата глазура и другата половина с черната глазура.Поръсете белите кексчета с  шоколадови къдрици от млечния шоколад, а тъмните кексчета- с бели къдрици.Използвайте уреда за белене на картофи.



За разнообразие няколко къпкейкчета украсих със захаросани невени.*


2 коментара:

  1. Бети,коплименти за невероятно красивите къпкейкс!Напълниха ми очите,браво!

    ОтговорИзтриване