Тарт с рози от тиквички




В сезона градинските партита и пикници предлагам това изключително апетитно предястие – тарт с тиквички и риган, който ще завладее всички вкусови сетива със своята невероятна комбинация от вкусове, аромати и визия. Първо се храним с очите, нали? 

Този изящен тарт е приготвен с нежно бутер тесто, което придава хрупкава текстура и подчертава вкуса на останалите съставки. Може да приготвите и с любимата си рецепта за тарт/киш/галет, но бутер тестото е удовлетворяващ и бърз вариант. Но нещо, което го прави наистина специален, са свежите и ароматни тиквички и риган, босилек добавен преди сервиране, които внасат свежест и лекота във всяка хапка. Свежите цветчета пореч го правят още по-изтънчен и красив.



Съчетанието на кремообразна извара и меко козе сирене създава копринена плънка на този тарт, която обгръща вкуса на тиквичките и ригана, нотка свежа лимонова кора, правейки го истинско кулинарно удоволствие. Но вкусната палитра не приключва тук – с настърган пармезан, тартът придобива интензивност и се превръща в незабравимо гастрономическо изкушение.

Нещо повече, за да се допълни идеално тази вкусова хармония, тартът е украсен с цветове от пореч, които добавят не само красота, но и свежест към аранжимента.


Така че ако търсите изискано и вкусно предястие, което ще впечатли всички гости и ще ви предразположи към удоволствието от хранене, този тарт с тиквички и риган, украсен с цветове от пореч, е перфектният избор за вас! Приготвен с любов и внимание към детайлите, той обещава да ви потопи в свят на вкусови емоции и незабравими кулинарни преживявания.
Всеки, с когото го споделите ще бъде впечатлен и очарован!










Тарт с рози от тиквички 

прави 8 порции


Съставки:

1 пакет свежо бутер тесто 

4-5 малки или средни тъмно зелени тиквички, нарязани на тънки лентички с белачка за зеленчуци

400 г сирене рикота

100 г меко козе сирене 

50 г пармезан

щипка индийско орехче

2 яйца

1 скилидка чесън, смляна

1 с.л. пресен риган

1 с.л. настъргана кора от лимон

сол и черен пипер на вкус


Инструкции: 

1. Загрейте фурната до 180 С. 

2. За да направите основата, разгънете листа бутер тесто върху дъска за рязане, след което нарежете тестото според формата или формите, които имате. Поставете парчетата на дъното на формите като оформите борд, който леко надвишава височината на формата. След това поставете  парче хартия за печене отгоре като покриете всяка форма. Добавете някакъв вид тежест, за да запазите тестото в центъра надолу, докато печете (сух боб, едра сол, дребни камърчета и т.н.). Печете в загрята фурна 15 минути. Отстранете внимателно хартията с тежестите. Оставете да изстине. 

3. Междувременно пригответе плънката: В средна купа смесете рикотата, козето сирене, пармезана, индийското орехче, яйцата, чесъна, ригана, лимоновата кора, солта и черния пипер до гладкост. 

4. Направете розичките от тиквички:  Завийте всяка лента от тиквичките на ролка, след което навийте още една около нея. Отрежете навитата ролка наполовина. 

5. Разпределете сместа със сирената във вдлъбнатата част на тарта. 

6. Поставете всяка розичка с разреза надолу върху подготвения тарт или тарти. Повторете, докато слоят сирене се покрие напълно с розички. Напръскайте с малко зехтин за готвене и печете 50 минути. Оставете леко да се охлади. Украсете с листенца свеж босилек, цветчета пореч. Сервирайте топъл или студен и се насладете! 


Коментари

Какво сте гледали в последните 7 дни