Тарт с рози от тиквички
Подобни рецепти с тиквички, които може да ви харесат:
Хрупкави цветове от тиквички, пълнени с три сирена и копър
Други рецепти с тиквички:
Салата от мариновани тиквички и глухарче
Лимонов кекс с тиквички и боровинкова глазура
Хрупкави тиквички - Zuchini fries
Сурови лингуини от тиквички за 5 минути
Супа от броколи, тиквички и праз
Пълнени тиквички с киноа, просо и амарант
Тарт с рози от тиквички
прави 8 порции
Съставки:
1 пакет свежо бутер тесто
4-5 малки или средни тъмно зелени тиквички, нарязани на тънки лентички с белачка за зеленчуци
400 г сирене рикота
100 г меко козе сирене
50 г пармезан
щипка индийско орехче
2 яйца
1 скилидка чесън, смляна
1 с.л. пресен риган
1 с.л. настъргана кора от лимон
сол и черен пипер на вкус
Инструкции:
1. Загрейте фурната до 180 С.
2. За да направите основата, разгънете листа бутер тесто върху дъска за рязане, след което нарежете тестото според формата или формите, които имате. Поставете парчетата на дъното на формите като оформите борд, който леко надвишава височината на формата. След това поставете парче хартия за печене отгоре като покриете всяка форма. Добавете някакъв вид тежест, за да запазите тестото в центъра надолу, докато печете (сух боб, едра сол, дребни камърчета и т.н.). Печете в загрята фурна 15 минути. Отстранете внимателно хартията с тежестите. Оставете да изстине.
3. Междувременно пригответе плънката: В средна купа смесете рикотата, козето сирене, пармезана, индийското орехче, яйцата, чесъна, ригана, лимоновата кора, солта и черния пипер до гладкост.
4. Направете розичките от тиквички: Завийте всяка лента от тиквичките на ролка, след което навийте още една около нея. Отрежете навитата ролка наполовина.
5. Разпределете сместа със сирената във вдлъбнатата част на тарта.
6. Поставете всяка розичка с разреза надолу върху подготвения тарт или тарти. Повторете, докато слоят сирене се покрие напълно с розички. Напръскайте с малко зехтин за готвене и печете 50 минути. Оставете леко да се охлади. Украсете с листенца свеж босилек, цветчета пореч. Сервирайте топъл или студен и се насладете!
Коментари
Публикуване на коментар