четвъртък, 18 август 2011 г.

Кейк с боровинки и къпини


Този кейк е  изключително вкусен, с невероятно влажна, перфектна текстура идеална за нежния вкус на боровинките и къпините;с леко хрупкава канелена коричка.Можете да закусите с него или да хапнете със сладолед.

Продукти: 


* 40 грама меко масло + 1 супена лъжица за намазване на формата
* 120 грама извара
* 100 грама захар 
* 1 голямо яйце 
* 100 грама брашно,пресято с
1 ¼ ч.л. бакпулвер 
* ½ чаена лъжичка сол 
* 1 ампула  ванилия на д-р Йоткер
* 1 1/2  чаши пресни или замразени боровинки Ако са замразени, не се размразяват. 
* 1 чаша пресни или замразени къпини.Ако са замразени, не се размразяват.
* 3 супени лъжици захар+1 ч.л. канела




Приготвяне: 



   1. Загрейте фурната до 170 градуса; 
Намажете с масло и покрийте с хартия кексова форма или както мен кръгла форма с подвижно дъно-моята с диаметър-22 см
   
2. Разбийте маслото и изварата заедно с електрически миксер на средна скорост до кремообразна смес. Добавете захарта, след това добавете яйцето и разбийте добре.
   
3. Към тази смес добавете ванилията и пресятото брашно с бакпулвера  и солта.Разбийте на ниска скорост. На няколко пъти добавете внимателно боровинките и къпините,като внимавате колкото е възможно да не се нарушава целостта на плодовете.
Изсипете във формата и загладете.Разбъркайте останалата захар и канела и поръсете отгоре.
   
4. Печете около 55-60 минути,или до суха клечка.* Охладете напълно върху решетка.



* Времето за печене зависи от големината и височината на формата,която сте избрали.Ако е по-голяма и по-плоска,печенето ще е по-кратко.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар