сряда, 3 август 2011 г.

Диетични банички




Често когато минавам покрай баничарница ми се хапва от вкусно ухаещите банички.Купувам си,но омазаната хартия и капещата мазнина са ме отблъсвали и след две отхапвания я подарявам на някое гладно животинче..Много ми се искаше у дома да си правя някаква такава баничка, но да не е мазна.Така се появи хрумването за тези банички,които станаха любими на който ги е опитал.Правила съм ги и с други пълнежи според настроението в даден момент:
вегетариански-с натрошено тофу и растителен кашкавал
- със задушена соева кайма и сотирани моркови и лук,с или без гъби
- с бланширан спанак и тофу
диетични- с ниско маслена извара и кашкавал с ниско съдържание на мазнини

не толкова диетични,традиционни и любими-с натрошено саламурено сирене и кашкавал

Продукти:

* Точени кори - 1 пакет или колкото баннички искате в момента
* 2 чаени чаши натрошено сирене-краве,козе,биволско,каквото искате
* 200 грама настърган кашкавал
* по желание масло за намазване на готовите банички

Приготвяте баничките като разпределяте по около 2-3 супени лъжици от сиренето и по 2 лъжици от кашкавала по цялата кора на баницата.Сгъвате на триъгълник.Поставяте в загрят тефлонов тиган без никаква мазнина.Опичате от двете страни и поставяте в чиния.Ако желаете намазвате с масло.Имайте пред вид,че като наредите баничките една върху друга, те омекват,а и кашкавала отделя също мазнина,така че не са сухи.Баничките са вкусни и студени.


Няма коментари:

Публикуване на коментар