Пикантни сиренца хапки. Коледен календар Ден 21-и - Spicy Cheese Bites


Пикантни сиренца хапки или предложение за последната минута. Звучи странно, да се подготвяме цял месец за даден празник и да има празнично предложение за последния момент. За тази рецепта, ако може  въобще това да е рецепта може да се каже, че е и за изненадващи гости или просто една много бърза празнична идея. Бърза, ако имате под ръка сиренца- топени или някаква кръгла пита, която може да разрежете на сегменти, наподобяващи стилизирани елхи.Разбира се може да се намачка какво да е друго сирене и да се оформи на триъгълници- придържам се към идеята за елхи, иначе може и топчета, ако имате време. А аз нямах. Не че имах неочаквани гости. Просто рисувах бисквита след бисквита, бисквита след бисквита, няколко детайла за една торта, и разни други перипетии, които не се вписват в концепцията на коледния календар. И докато чайничета и чашчици и времето течеше, а календара ми не може да остане с един липсващ ден... ми хрумна  да си направя нещо бързо за хапване, което да става и за календара. Макар и бързо приготвено и без много снимки ми се струва достатъчно празнично.

Ето и продуктите:

които използвах аз:

* топени сиренца
* 1 питка козе сирене- по-вкусно, но малко по неудобно за набучване

за панирането:

* шарен пипер леко счукан - слагате в една торбичка и с точилката разточвате отгоре или с една стъклена бутилка леко счуквате.
 * попарено броколи- имах го за салата- натрошено на малки топчета
* сусам
* едро смляно чили- с него внимавайте


Смесват се всички съставки за панировката в чиния. Сиренцата се набучват на клечки за зъби, коктейлни клечици или по-тънки бамбукови шишове и се овалват от всички страни. Подходяща чаша се пълни с морска сол или обикновена и елхичките се засаждат в нея.

Кажете ми, ако ви хареса. :)



Аз продължавам с тортата и бисквитите....

Коментари

  1. Не само, че е празнично, ами е страшно ефектно и вкусно. Обичам сиренца, особено толкова кокетни;)

    ОтговорИзтриване
  2. Прекрасна идея!!! Много сладурски елхички, Бети!!! Пак сърце изписвам! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Бети, толкова изкипрени са сиренцата!
    Топла прегръдка и усмихнати празници!

    ОтговорИзтриване
  4. Бети, как хубаво ми дойде и тази солена красота след сладкото... :) Чудесни са, наистина!
    Сърдечни поздрави с пожелания за уютен ден. :)

    ОтговорИзтриване
  5. Супер! Обожавам всякакви млечни продукти (без плесени) и отново съм пленена от креативността ти, Бети. Много пъти съм панирала най-различни хапки от сирена, кашкавали, но пак не би ми дошло на ум да ги направя толкова тематични, като ги оформя и като елхички. Тук е мястото, от което съм почерпила най-много коледни идеи тази година :) Поздравления, Бети и благодаря отново, че споделяш всичката тази красота с нас!
    Прегръдка имаш от мен и пожелание за прекрасна неделя!

    ОтговорИзтриване
  6. Прекрасни са, Бети! Ще разнообразя трапезата с тях, вместо стандартните топчета от сирена :)

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Какво сте гледали в последните 7 дни