🌸 Лимонада от бели рози, бъз и люляк
Понякога пролетта не се улавя само със сетивата – тя се пие. А когато решиш да уловиш аромата ѝ в бутилка, се ражда нещо магично. Ето как направих моята цветна лимонада, вдъхновена от градината, природата и малките неща, които ни карат да спрем за миг и да се усмихнем.
Подобни рецепти, на които да се насладиш в този сезон:
🌹 Вдъхновението
Градината тази година е във вихъра на своя разцвет – бели ароматни рози, красивите James Galway, люляк, теменуги… Всичко ухае така неустоимо, че реших да не се задоволявам само с гледката. И така се роди една напитка, която е не просто разхлаждаща, а направо поетична.
🥣 Рецептата:
🌸 Лимонада от бели рози, бъз и люляк
Съставки:
15-20 бели ароматни рози
3 броя ароматни рози James Galway (или други розови, без третиране с химикали)
малко люляк – само цветчетата
2-3 съцветия бъз
няколко теменужки – за цвят и настроение
сокът от 2-3 лимона (на вкус)
2-3 с.л. акациев мед
2 л филтрирана вода
лед за сервиране
по желание може да замразиш лед с дребни цветчета в него
свежи ядливи цветчета за сервиране, по желание
Инструкции:
1. Внимателно отдели листенцата на розите от тичинките.
2. В голям буркан сложи цветята и залей с вода. Добави сок от лимон и меда. Разбъркай добре. Ако медът е твърд, разбъркай още веднъж след няколко часа.
3. Затвори плътно буркана и остави за една нощ или дори две в хладилник.
4. Прецеди течността и прибери в бутилки в хладилника, докато сервираш.
5. Сервирай с флорален лед, листенца мента или маточина и по желание още няколко цветчета за украса.
🌼 Защо тази лимонада е специална?
Това не е просто напитка – това е начин да уловиш аромата на пролетта, да го споделиш с любим човек или да си подариш глътка нежност в забързано ежедневие. Акациевият мед придава деликатна сладост, лимонът – свежа киселинност, а цветята – онази магия, която не можеш да купиш в магазин.
Ако решиш да я приготвиш, ще се радвам да споделиш снимка и впечатления! А ти как улавяш сезона в чаша?
Не забравяй да ме последваш тук, в Инстаграм, ФБ и YouTube и Pinterest. Това действа толкова стимулиращо бъдещата ми работа и споделяне!
Коментари
Публикуване на коментар