неделя, 22 декември 2013 г.

Салата с бял и червен боб и нахут с червен лук. Коледен календар Ден 22-и - White and Red Beans and Chickpeas Salad with Red Onion



Една много бърза и ефектна според мен салата, която може да се приготви много бързо, ако имате всички продукти сварени. Аз обикновено ги имам. Винаги когато варя боб и нахут една с;част замразявам, точно за такива салати, гарнитури на основно или супи. А има да се продават и консервирани всички изброени. Бобената салата е често приготвяна през зимните месеци. Толкова сме свикнали с нея, че не я смятаме за нещо празнично Когато обаче се сервира в чаша и се декорира изглежда празнично. Правенето й отнема около 15 минути.



Продукти:

количествата са според броя и големината на чашите, в които ще сервирате салатата

* 1 част сварен бял боб
* 1 част сварен червен боб
* 1 част сварен нахут
* черен пипер на вкус
* сол на вкус
* сушен джоджен на вкус
* ситно накълцани зелени и твърди черни маслини-по 5-6 броя
* зехтин екстра върджин
* бял ябълков оцет
 * 1 или два червени лука, за предпочитане водни- по-дълги са и не са толкова люти


Приготвяне:

1. Нарежете лука на тънки слайсове, и подберете парченца, които стават за украса на чашите. Останалата част накълцайте на дребно, но не в блендер.
2. Смесете всички съставки, добавете лука и подправете на вкус.
3. Разпределете в чашите. Декорирайте и поднесете




3 коментара:

  1. И майка ми винаги приготвя тази салата по Коледа. :)
    Поднесла си я толкова чаровно, Бети, страхотно е!
    Сърдечни поздрави и хубава вечер. :)

    ОтговорИзтриване

  2. Много вкусна салата. Често я правя в къщи. Горещо препоръчвам!

    ОтговорИзтриване
  3. Бети, много красота, финес и стил във всеки щрих -
    прехласвах се по неустоими сладкиши и ефектни коледни идеи,
    но и солената ти серия е невероятна. Страхотна си!
    Сърдечни поздрави, здраве и много любов,
    вдъхновение и успехи, споделени и щастливи празнични дни!

    ОтговорИзтриване